4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Uyuşturucunun zararları anlatıldı

Mersin'in Silifke İlçesi'nde, öğrencilere uyuşturucu ve sigaranın zararları anlatıldı. 

Halk Eğitim Merkezi Salonu'nda düzenlenen seminerde Mersin Emniyet Müdürlüğü Narkotik Büro Amiri Başkomiser Serhat Cora, öğrencilere "Uyuşturucunun bağımlılık sürecini etkileyen unsunlar, bağımlılık sürecini belirleyici unsurlar, bağımlılık sürecini belirleyici etmenler, madde kullanımında etkisi bulunan faktörler, madde kullanan kişinin nasıl anlaşılabilirliği" konularını slayt eşliğinde anlattı. 

Yaptığı sunumda gerçek hayattan örnekler de veren Cora, "Doğru ve gerçek yollarla mutlu olmayı bilmeyen insanlar, bazı uyuşturucu maddelerden medet beklerler. Sebebi ne olursa olsun uyuşturucu kullanılmamalı ve kullananlar tedavi olmalıdır. 

İnsanlar uyuşturucudan dolayı maddi ve manevi zarara uğrayıp, hatta her şeyini kaybedebilir. Daha sonra uyuşturucudan kurtulmak için ailesini, arkadaşlarını, hatta memleketini bile bırakıp gitmek zorunda kalır. Uyuşturucu bağımlılığında en önemli faktör arkadaş ortamıdır. Hiçbir zaman, hiçbir yabancı bir kişiye gelip uyuşturucu veremez. Bu tür madde kullanımı hep arkadaş ortamıyla gerçekleşmiştir. 

Tanımadığınız insanlardan da ağrı kesici diye hiçbir ilacı alıp içmeyin. Çünkü o ilaç uyuşturucu madde olabilir. Uyuşturucu bağımlılığı sigara tiryakiliğinden sonra esrar maddesi içimiyle başlar. Uyuşturucuya bir içimlik esrarla başlarsınız ama bir gün esrar da yeterli gelmez, eroine ve kokaine yönelirsiniz. Bunun sonucunda gencecik hayatlarınız telef olur. Bazı okul önlerinde ve çevresinde bulunan bakkallarda tek sigara satılıyor. Öğrenciye tek bir kalem sigara satanla sokakta torbacı dediğimiz uyuşturucu satanların arasında bir fark yoktur. Çünkü her ikisi de çocuklarımızı zehirliyor. Bunlara da dikkat etmek gerekir" dedi. 

Mersin İl Sağlık Müdürlüğü'nden Dr. Zafer Öztürk ise, öğrencilere sigaranın ve alkolün insan sağlığına verdiği zararları anlattı.
iha
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2006 Çarşamba 11:16:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?