2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Üzüm Festivali 21 Temmuz'da

Mersin'in Tarsus ilçesinde Ziraat Odası tarafından geleneksel hale getirilen ve bu yıl 29'uncusu düzenlenecek olan Kültür ve Üzüm Festivali 21-24 Temmuz tarihlerinde yapılacak.

Festivalin 4 gün süreceğini belirten Ziraat Odası Başkanı Ali Ergezer, Şelale Yolu üzerinde Zeytin Pazarı alanında yapılacak olan 29. Kültür ve Üzüm Festivali etkinlikleri kapsamında üzüm kraliçesi ile en iyi üzüm yetiştiricilerinin de seçileceğini ve ödüllendirileceğini söyledi.

Ergezer, "Her akşam bir sanatçının konser vereceği festivalimizde Mahmut Tuncer, Sibel Pamuk ve Aydın Aydın gibi tanınmış sanatçılar, yerel sanatçılar ve folklor ekipleri sahne alacak" dedi.

200 bin dekar alanda bağcılık yapıldığını belirten Ergezer, "Ülkemizin en fedakar kesimi çiftçilerdir. Girdi maliyetleri artarken, ürünü para etmezken, verilen desteklemelerin zamanında verilmemesine rağmen inadına üretim yapmaktayız. Aynı zamanda çiftçilerimiz ekonomik ve sosyal gelişmesinde çok önemli görevler üstlenmiş, üstlenmeye de devam edecektir. Festivalimizle birlikte çiftçilerimiz yılda birkaç gün de olsa stres atıp, eğlenme fırsatı da bulmuş olacaklardır" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2008 Cuma 18:22:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
murat IP: 88.227.7.xxx Tarih : 11.07.2008 23:20:09

aslında oraya başka ile ait cins üzümü değilde tarsus beyazı(topacık) üzmünü koyacaklardı tarsusun simgesi ve türkiyenin en kaliteli üzümüdür