2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

'Üzüm Şenliği'nde Hafiftaş rüzgarı

Mersin'in Erdemli ilçesine bağlı Müğlü Yaylası'nda, Çeşmeli Belediyesi ile Ziraat Odası ortaklaşa "Üzüm Hasat Şenliği" düzenlendi.

Bağ bozumu hasadını Erdemli Kaymakamı İbrehim Özefe, Erdemli Ziraat Odası Başkanı Adnan Dölek, Çeşmeli Belediye Başkanı Yakup Yılmaz yaptı. Şenlikte konuşan Erdemli Kaymakamı İbrahim Özefe, şenliği düzenlemekteki asıl amacın bölgede yetişen kaliteli ürünlerin tanıtılması olduğunu söyledi.

Çiftçinin yetiştirdiği üründe alın teri ve emeğin bulunduğunu ifade eden Özefe üreticilerin eğlenmeyi ve stres atmayı hak ettiklerini kaydetti. Erdemli Ziraat Odası Başkanı Adnan Dölek de yaptığı konuşmada, güzlük olarak kaliteli ve dayanıklı üzümlerin yetiştiği Şahna ve Üzümlü Köylerindeki mahsulün aynı zamanda ocak ayı sonlarına kadar dalında kalma özelliği taşıdığını vurguladı.

Dölek, "Çiftçimizin tek amacı var o da yetiştirdiği ürünlerini değerinde satabilmek. Güz dönemi üzüm yetiştiriciliğinde her iki köyümüz de kalitesini tescillendirmiştir. Burada yetiştirilen üzümler yurt dışına da ihraç edilmeye başlandı" diye konuştu.
Şenlikte Türk Halk Müziği Sanatçısı Nuray Hafiftaş bir köylü kadının kendisine armağan ettiği el işlemeli tülbendi başına takarak, en sevilen türkülerini seslendirdi.

Ayrıca Üzüm Güzeli Yarışması'nda birinciliği Suna Bilgi, ikinciliği Meryem Başbilen üçüncülüğü ise Emine Bekiş elde etti. En İyi Üzüm Yetiştiriciliği dalında ise birinciliği Nizamettin Öztürk, ikinciliği Mehmet Ersöz üçüncülüğü ise Ali Kökçüler kazandı. Dereceye giren güzeller ile en iyi üzüm yetiştiricilerine ödüllerini Milletvekilleri Ali Er, Mehmet Şandır, Kadir Ural, Erdemli Kaymakamı İbrahim Özefe ve Erdemli Belediye Başkanı Musa Mutlu verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2008 Pazartesi 13:56:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?