30
Nisan
2024
Salı
MERSİN

Uzun yol araçlarına kış denetimi

Mersin'de trafik ekipleri, otogarda yaptıkları uygulamada şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan otobüslerin kış koşullarına hazır olup olmadıklarını denetledi.

Mersin Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Trafik Denetleme Şubesi ekiplerince Mersin Otogarı'nda yapılan uygulamada, şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan otobüs ve minibüsler tek tek durdurularak şoförlerin ehliyet ve uykusuzluk durumu, alkol durumu ve araçların teknik kontrolleri yapıldı.

Ekipler özellikle yoğun yağışların, sis ve buzlanmanın olduğu güzergahlara gidecek araçlarda kış lastikleri, zincir, takoz, ilk yardım çantası ve çekme halatı gibi gereçlerin bulunup bulunmadığını da kontrol etti. Kontrollerde ayrıca yolculara, yol güvenliği ile ilgili hazırlanan broşürler dağıtıldı. Eksikleri bulunan araçlara da cezai işlem uygulandı.

Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, kış aylarında hava koşullarından dolayı karayolu taşımacılığının daha da zorlaştığı belirtilerek, şehirlerarası yolculuklarda trafik kazalarının en aza indirilmesi ve vatandaşların güvenli seyahatlerinin sağlamasının büyük önem arz ettiği vurgulandı.

Açıklamada ayrıca, yeni yıl programına paralel olarak otogarlardaki yolcu potansiyelinin arttığı da ifade edilerek, otogar denetimlerinin daha etkin ve sağlıklı yürütülebilmesi için personel takviyesi yapılacağı, terminaldeki şoför, yolcu ve yayaların bilinçlendirilmesi ve trafikteki duyarlılığın arttırılması faaliyetlerinin aralıksız sürdürüleceği kaydedildi.

iha
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2011 Perşembe 18:57:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Şeref IP: 212.175.32.xxx Tarih : 23.12.2011 15:24:50

Mersin Emniyeti ve Valilik çalışmları çok güzel de fakat belediye çok az çalışıyor daha doğru düzgün otogar bile yok !