5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Uzuncaburç Almanları büyüledi

ALMANLAR UZUNCABURÇ'A HAYRAN KALDI

Mersin'in Silifke İlçe Belediyesi'nin Almanya'daki kardeş şehri Hassloch'tan gelen misafirler Uzuncaburç Beldesindeki tarihi yerleri gezdiler.

Aralarında Belediye Başkanı Hans Ulrich Ihlenfeld'in de bulunduğu kardeş şehir Hassloch'tan gelen yaklaşık 40 kişilik bir grubu Uzuncaburç'a davet eden Belediye Başkanı Muzaffer Memili, beldesinde bulunan tarihi yerleri tek tek gezdirdi.

Kendisi de bir Uzuncaburç'lu olan Yazar Celal Taşkıran'ın rehberliğinde tarihi yerlerini gezen Alman grup, Uzuncaburç Beldesine hayran kaldı. Yaklaşık 3 saatlik bir sürede beldede gezi ve incelemelerini sürdüren Alman grup, Uzuncaburç Belediye Başkanı Memili ile de bir süre sohbet ettiler.

"Kardeş şehirden gelecek tüm misafirleri her zaman beldemize bekliyoruz" diyen Başkan Memili, Silifke'nin Almanya'daki kardeş şehri Hassloch'tan gelen misafirlerin Uzuncaburç'u yakından tanımalarına imkan sağlayan Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel'e de teşekkür etti.

Başkan Memili ayrıca, misafirlere üzüm, melengiç, ceviz, kekik, harnup ve pekmez ikram ederek bölgesinde yetişen şifalı bitkileri de tanıttı.

ALMANLAR UZUNCABURÇ'A HAYRAN KALDI
ALMANLAR UZUNCABURÇ'A HAYRAN KALDI
İHA
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2009 Perşembe 13:39:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?