2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Vali Aksoy: Deprem senaryomuz hazır

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, Mersin'in deprem riski açısından hassas bölgeler arasında yer almadığını, ancak buna rağmen olası bir afete karşı gerekli önlemlerin de alındığını söyledi.


Hüseyin Aksoy, Arama Kurtarma Derneği (AKUT) ve Türkiye Vodafone Vakfı tarafından hayata geçirilen, 'İletişim Hayattır Geleceğimizi Birlikte Kurtaralım Projesi' kapsamında Mersin'e gelen 'Deprem Eğitim TIR'ını ziyaret etti.
Vali Aksoy, burada gazetecilerin depremle ilgili sorularını yanıtladı. Mersin'in depremsellik açısından, Türkiye Deprem Riski Haritası'nda birinci ve ikinci kuşak deprem bölgesinde yer almadığına dikkat çeken Aksoy, "Mersin deprem açısından çok hassas bir bölgede değil. Ama buna rağmen yine de deprem konusunda belirli bir hassasiyetin de gösterilmesi gerek" dedi.


Mersin'de inşa edilen konutların, kamu kurum ve kuruluş binalarının Deprem Yönetmeliği'ne uygun olması gerektiğinin altını çizen Aksoy, kamu idaresi olarak konunun üzerinde titizlikle durduklarını, inşaatları sıkı bir denetimden geçirdiklerini söyledi. Özellikle yeni yapılan binaların, ön görülen şartları taşıması bakımından Mersin Bayındırlık ve İskan İl Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin çok ciddi çalışmalar ortaya koyduğunu da sözlerine ekleyen Aksoy, bu konudaki çalışmaların da devam edeceğini dile getirdi.


Vali Hüseyin Aksoy, olası bir depreme yönelik hazırlamış olan bir 'Deprem Senaryosu' olup-olmadığına ilişkin soruya da şu yanıtı verdi:
"Tabi ki her türlü olumsuzluğa karşı bilimsel bir savunma planlarımız var. Bu tür olumsuzluklarda neyin nasıl ve ne şekilde yapılacağına yönelik senaryolar oluşturuldu. Şu anda Valiliğimiz bünyesinde hazırlamış bir Deprem Senaryosu var. Umarım bu senaryoyu uygulamak zorunda kalmayız."

iha
Yayın Tarihi : 7 Eylül 2008 Pazar 12:24:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?