4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Vali Aksoy afet konutlarında

VALİ AKSOY GÜLNAR'DA ACİL AFET KONUTLARINI ZİYARET ETTİ

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, 2007 yılı Temmuz ayında Gülnar'da meydana gelen orman yangını sonrası evleri yanan köylülere, TOKİ tarafından yaptırılan acil afet konutlarında incelemelerde bulundu.

Müteahhitlerinden bilgi alan Aksoy, konutların kaliteli malzemelerden yapılıp yapılmadığını, inşaatın ne aşamada olduğunu ve eksiklerin olup olmadığını yerinde kontrol etti. Aksoy, edindiği bilgiler doğrultusunda konutların en geç 3 ay içerisinde hak sahiplerine teslim edileceğini belirterek, “Konutların önemli kısmı tamamlanmış durumda. Su ihtiyacı tamamlandı, enerji ihtiyacı TEDAŞ'la görüşülüyor, çevre aydınlatma işi de yakında tamamen çözümlenecek, çevre düzenlemesi yapılacak. Temennimiz vatandaşlarımızın bir an önce evlerine kavuşabilmeleridir”dedi.

Aksoy, söz konusu yangında zarar gören ormanlık alanların ise tamamen ağaçlandırıldığını, bu konuda herhangi bir sıkıntı yaşanmadığını kaydetti.

Yangında evleri yok olan köylüler için farklı bölgelerde olmak üzere toplam 63 konut yapıldığı bildirildi. 70 metrekarelik kullanım alanına sahip konutların 2 oda, bir salon, bir banyo, bir WC ve bir mutfaktan oluştuğu ifa edildi.

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, Gülnar incelemeleri kapsamında, ayrıca Delikkaya, Kavakoluğu ve Lapa bölgelerinde bazı yollarda da incelemelerde bulunarak ilgililerden bilgi aldı.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2010 Perşembe 15:37:02
Güncelleme :22 Nisan 2010 Perşembe 15:58:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?