5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Vali Aksoy Anamur'da

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, İl Emniyet Komisyonu toplantısı için geldiği Anamur'da, tarihi Anamurium Antik Kenti'ni gezdi.

Vali Aksoy'a gezisi sırasında eşi Hülya Aksoy, Mersin Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Şerif Eren, İl Jandarma Komutanı Albay Ünal Ayvazoğlu, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Kurmay Albay Ali Kamil Yücel, Anamur Kaymakamı Haluk Şimşek ve Bozyazı Kaymakamı Mehmet Kamil Sağlam da eşlik etti.

Anamurium Antik Kenti'nin günümüze kadar ulaşan tarihi kalıntıları arasında dolaşan Vali Aksoy ve konukları, doğanın harika güzellikleri arasında kurulu bulunan ilk yerleşim yerinde tarihin geçmiş çağlarını doyumsuz güzellikleri birlikte yaşarken, ilgililerden bölgeyle ilgili bilgi aldılar.

Geçmiş çağlardan günümüze kadar gelen kalıntıların, doğanın acımasız tahribatına uğramış olmasından duyduğu üzüntüyü dile getiren Vali Aksoy, “Tarihi yapıtların duvarları arasında büyümeye bırakılan ağaçların kökleri, duvarları tahrip etmiş. Gelecek kuşaklara taşınması için bu tarihi kentin korunması, kesilecek ağaçların kesilip yok edilmesi lazım. Bunun için, ilk fırsatta uzmanların görüşlerine başvuracağız” dedi.

Anamurium Antik Kenti'nde ilk kazı çalışmalarını yapan İngiliz asıllı Arkeolog Elizabeth Alfoldi'nin çalışmalarını yaptığı sırada içinde kaldığı evi de gezen Vali Hüseyin Aksoy, harap olan evin onarılarak misafirhane olarak kullanılması için ilgililere talimat verdi

İHA
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2009 Çarşamba 11:04:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?