4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Vali Aksoy Erdemli'de

VALİ AKSOY’DAN ERDEMLİ’YE VEDA ZİYARETİ

Valiler Kararnamesi ile Samsun'a atanan Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, Erdemli Kaymakamı İbrahim Özefe’yi ziyaret etti.

Ziyaret sırasında ilçe ile ilgili yapılan son çalışmaları değerlendiren Aksoy, “Çukurova Kalkınma Ajansı’nın (ÇKA) ön görüşmeleri yapıldı. Erdemli’de köylerin katıldığı Katı Atık Toplama projesi, Dağlı köyüne su deposunun bakım ve onarımı ile balıkçılığın gelişmesi içinde Yapay Resif projeleri büyük bir aksilik olmadığı takdirde hayata geçirilecek” dedi.

Erdemli’de en önemli sorunlardan birinin sulama suyu sıkıntıları olduğunu ifade eden Aksoy, “Devlet Su İşlerine bu yıl bazı projeler sunulacak. Onlarında küçük sulama göletlerine girmesiyle daha iyi mesafeler alınacak. Bu çalışmalarla birlikte bu konudaki sıkıntılar daha da azalmış olacak. Ekonomik ve sosyal anlamda güzel projelerin üretilmesi tabi ki önemli” diye konuştu.

Yeni görev yapacağı yerin Samsun olmasından ayrıca heyecan duyduğunu da dile getiren Aksoy, “Rahmetli kayınbabam 1985-1991 yılları arasında Samsun’da valilik yapmıştı. Şimdi Samsun’da görev yapacak olmamın benim için manevi bir anlamı da var. Üstelik eşim Hülya hanımda yine üniversite öğrenimini Samsun’da yapmıştı. Mersin’i çok sevdik, gideceğimiz her yer memleketimiz, Samsun’da da güzel şeylerin olacağına inanıyorum” dedi.

Erdemli kaymakamı İbrahim Özefe’de Vali Aksoy ile yaklaşık 1,5 yıl birlikte görev yapmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, “Sayın Valimiz yaptığı hizmetlerin yanında bizlere sağladığı rahat çalışma ortamı ve yönetim anlayışından dolayı çok teşekkür ediyoruz. Kendisiyle çalışmaktan son derece mutluluk duydum” dedi.

Buradaki ziyaretin ardından Aksoy, Erdemli Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Gül’ü, Erdemli Ziraat Odası Başkanı Adnan Dölek’i ve Erdemli Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Başkanı Orhan Sarı’yı ziyaret etti.

Ziyarette stajyer Kaymakam Kamil Aksoy, Garnizon Komutanı Kıdemli Yüzbaşı Ali Akar, İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Dağı’da hazır bulundu.

VALİ AKSOY’DAN ERDEMLİ’YE VEDA ZİYARETİ
VALİ AKSOY’DAN ERDEMLİ’YE VEDA ZİYARETİ
İHA
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2010 Salı 18:16:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?