4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Vali Aksoy ESOB'a veda etti

VALİ AKSOY'UN VEDA ZİYARETLERİ

Valiler Kararnamesi ile Samsun'a atanan Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, Mersin Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Talat Dinçer'i ziyaret etti.

Samsun'a atanan Vali Aksoy, veda ziyaretlerine başladı. Bu kapsamda ESOB'u ziyaret eden Aksoy, Mersin ESOB Başkanı Talat Dinçer ile görüştü. Kendisinin birlik başkanı olduğu aynı dönemde Vali Hüseyin Aksoy'un da Mersin'e atandığını hatırlatan Dinçer, "Sayın Valimiz sorunlarımızın çözümü ve projelerimizin hayata geçirilmesinde bizden daha atik oldu. Bizlerden desteğini hiç esirgemedi. Birlikte çok güzel çalışmalara imza attık. Esnaf lehine olumlu bir çok kararlar alındı. Mersin esnafı üzerinde çok derin izler bıraktı. Mersin esnafı, Vali Aksoy'u hiç unutmayacak" dedi. 15-20 yıldır dile getirilen, ancak sadece sözde kalan Çukurova Havaalanı Projesi, Kazanlı-Tarsus Turizm Projesi, Taşucu-Anamur Sahil Yolu Projesi ve Mersin Yat Limanı üst yapı çalışmalarının, Vali Aksoy'un üstün hizmet anlayışı ve gayretleri ile hayata geçirildiğini kaydeden Dinçer, “Ayrıca MEKİK toplantılarında Mersin için çok önemli kararlar alındı. Sayın Valimiz büyük projelerin temeline kazmayı vurdu ama görev süresi doldu. Memleketin her yeri bizim fakat Samsunlular çok şanslı. Orada da çok güzel hizmetler vereceğinden eminiz. Bütün esnafımız adına teşekkür ediyor, yeni görevinde başarılar diliyoruz" diye konuştu.

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy da yaptığı konuşmada, Mersin'de görev yaptığı süre içerisinde ESOB ile birlikte bir çok projeyi hayata geçirdiklerini söyledi. ESOB ile birlikte Mersin'i ve kent esnafını daha ileriye taşıma adına ortaklaşa yürütülen çalışmalar yaptıklarını kaydeden Aksoy, "Esnaf birliğimiz oldukça geniş bir alanda hizmet veriyor ve üye sayısı oldukça fazla. Önemli çalışmalar yapan çok sayıda arkadaşımız oda çatısı altında faaliyetini sürdürüyor. Arkadaşlarımızla güzel proje ve çalışmalar yaptık" şeklinde konuştu.

Her görevin bir başlangıcı ve sonu olduğunu ifade eden Aksoy, şöyle devam etti; “Biz de 4 yıl 4 ay burada görevde bulunduk. Ay sonu itibarıyla ayrılıp Samsun'a gideceğiz. Mersin'i her zaman hatırlayacağız. Benim meslek anlayışımda görev yaptığım her yeri memleket olarak benimsiyorum. Mersin'de benim memleketlerimden biri oldu. Mersinle bugüne kadar ilgilendik, bundan sonra da ilgilenmeye devam edeceğiz. İnşallah önümüzdeki süreçte Mersin'de başlattığımız çalışmalar daha iyi noktaya mutlaka taşınacaktır. Ondan şüphem yok. Mersin halkı, Mersin kamuoyu, sivil toplum kuruluşlarımız, esnaf kuruluşlarımız, odalarımız bu konularda duyarlı. Bu boyutuyla baktığımızda umarım önümüzdeki süreçte Mersin çok daha iyi bir noktaya gelecektir.”

İHA
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2010 Perşembe 15:21:03
Güncelleme :20 Mayıs 2010 Perşembe 15:45:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?