2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Vali Aksoy Gülnar'da

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, Gülnar'daki yangın bölgesini gezerek
incelemelerde bulundu.

Mersin Orman Bölge Müdürü Mustafa Gözükara, Bayındırlık İl Müdürü Zekeriya Evran, Mersin İl Tarım Müdürü Hasan Hüseyin Oluğ, Mersin Defterdarı Mustafa Kılıç, Mersin Tedaş İl Müdürü Mehmet Irmak, Silifke Kaymakamı Ahmet Beyoğlu ve Silifke Orman İşletme Müdürü Kubilay Akdeniz ile birlikte yangın bölgesini gezen Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, Gülnar halkına devlet desteğinin sürdürüldüğünü belirtti.

Yangın helikopteri ile Gülnar bölgesine geçen Vali Aksoy buradaki incelemelerinin ardından yine helikopterle Silifke Çamdüzü'ne geldi. Burada Silifke Orman İşletme Müdürlüğü yangın ekiplerinin tatbikatını izledi.

Tatbikattan sonra bir açıklama yapan Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, "Gülnar ilçemizde meydana gelen yangınla ilgili kurum müdürleriyle birlikte bu bölgede gerekli incelemeleri yapıp, eksikler varsa tespit etmek ve bu eksikleri gidermek için gerekli çalışmalar başlattık. Yangın bölgesinde zarar gören tarım alanları ile ilgili bir çalışma başlattık. Bu konuda Başbakanlık Acil Yardım Fonundan Valiliğimize 450 bin YTL yardım geldi. Bu parayı vatandaşlarımıza yarın dağıtacağız. Şu an yangın bölgesinde bulunan evleri yanmış vatandaşlarımız için prefabrik evler yaptık. Vatandaşlarımızın her türlü rahatlığı için gerekli tedbirleri aldık. Şu an o bölgede yaşayan vatandaşlarımızın elektrik ve yol problemlerini çözmeye çalışıyoruz. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Afet işleri bölgede ev yapımını başlatmak için yer arayışlarına girdi. Gerekli toplu konut alanlarının yer tespitinde son aşamaya gelindi. Ev yapımıyla ilgili gerekli çalışmalar sürdürülmektedir. Mersin Orman Bölge Müdürlüğümüz yangın bölgesinde ağaçları damgalama işlerini başlattı. Yeni fide dikimi ve doğal olarak ağaçlandırma çalışmaları yapılacaktır" dedi.

Vali Aksoy ve beraberindekiler daha sonra kara yolu ile Mersin'e hareket ettiler.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Temmuz 2008 Salı 17:37:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?