4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Vali Aksoy köyleri ziyaret etti

VALİ AKSOY KÖYLERİ ZİYARET ETTİ

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, Mezitli ilçesine bağlı Tepeköy beldesini ve Sarılar köyünü ziyaret ederek vatandaşların sorunlarını ve taleplerini dinledi.

Vali Aksoy, Mezitli İlçe Kaymakamı Kamil Kıcıroğlu, İl Genel Meclisi üyeleri ile il müdürlerinin de katıldığı program kapsamında ilk olarak Tepeköy İlköğretim Okulu'nu ziyaret etti. Okul müdüründen, okulun genel durumu hakkında bilgi alan ve sınıfları gezerek öğrencilerle bir süre sohbet eden Aksoy, öğrencilere derslerle ilgili sorular yöneltti.

Daha sonra, Tepeköy sakinleriyle bir araya gelen Aksoy, Tepeköy Belediye Başkanı Duran Duru ve çevre köylerin muhtarlarının da katıldığı toplantıda köylülerin sorunlarını ve taleplerini dinledi. Belde yollarının bazı bölümlerinin çok kötü bir durumda olduğunu ve acilen yapılması gerektiğini kaydeden Aksoy, “İl Özel İdaresi'nden bu iş için kaynak aktarmamız yasal olarak mümkün değil. Belediye imkanları da kısıtlı. Buna başka bir yerden kaynak bulabilir miyiz, onun arayışı içinde olacağız “dedi. Yollarda yer yer tahribatlar ve kaymalar yaşandığını da gözlemleyen Aksoy, bu konuda ilgililerden bilgi aldı. Kaymanın yer altı suyu ve yumuşak zeminden kaynaklandığı bilgisini alan Aksoy, konuyla ilgili geliştirilen proje kapsamında, Başbakanlık Acil Durum Yönetimi'nden talepte bulunularak, hem okul yolu hem de bozuk olan bu yol için çözüm üretilmeye çalışılacağı bilgisini alarak, “Orası çok önemli, çünkü heyelan tehlikesi var. Tedbirini mutlaka almamız lazım” diye konuştu. Aksoy, ayrıca söz konusu yerdeki kaymayı önlemek için ağaçlandırma çalışmasına ağırlık verileceğini de belirtti.

Tepeköy Göleti konusunda da değinen Aksoy, “Biliyorsunuz yukarda bir su var ve biz suyu aşağıda su ihtiyacı olan çiftçimizle ve köylümüzle buluşturamamışız. Bu noktada, burada şimdiye kadar çok önemli çalışmalar yapıldı. İsale hattının bir kısmı Mezitli sınırları içinde, bir kısmı ise Erdemli sınırları içinde bu göletten yararlanacak köylerimiz var. Bugüne kadarda özellikle bu isale hattının yaklaşık 12 kilometrelik kısmı tamamlanmış durumda ama daha tamamlayacağımız yaklaşık bir 30 kilometreye yakın isale hattımız var. Bu noktada özelikle Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü döneminde inşaatına başlanılıp tamamlanamayan işlerle ilgili olarak Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı, Maliye Bakanlığı ile ortak bir çalışma yapmak suretiyle 2010 ve 2011 yılı içerisinde bunlara yine merkezden kaynak aktarılması suretiyle tamamlanması yönünde bir çalışma var. Mersin'de bu noktada olan 3 tane göletimiz vardı. Birincisi Tepeköy, diğerleri de Erdemli'deki Karakız ve Kösbucağı idi. Şimdi bunlarla ilgili olarak da çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yeterli ödenek olursa bu göletimizi de tamamlayıp, vatandaşımızın hizmetine sunmuş olacağız. Bu gerçekten bizim yapmakta biraz geciktiğimiz ama çok ciddi kaynak ihtiyacı olan bir yatırım. Şu anda Tepeköy Göleti'nin sadece ana isale hatlarının tamamlanması için gereken ödenek 9 milyon TL. Ama bunu da devletimiz inşallah bir aksilik olmadığı takdirde verecek. Bu konuyu milletvekillerimiz de dahil yakından takip ediyoruz. Bu projemizi inşallah tamamlayacağız. Ve vatandaşımızı, çiftçimizi, üreticimizi bu suyla buluşturacağız. Bu bizim için önemli ve bunun içinde bu çalışmalarımızı sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

Devlet olarak her zaman üreticinin yanında olduklarını da vurgulayan Aksoy, il ve ilçe Tarım Müdürlüklerince üreticiye tarım konusunda eğitim verileceğini, böylece çiftçinin, üreticinin daha bilinçli hale getirilmesinin amaçlandığını söyledi. Aksoy, devletimizce, çiftçiye gerek mazot, gerek gübre, gerekse küçükbaş hayvan desteği sağlandığını da sözlerine ekledi.

Daha sonra Sarılar köyüne geçen Vali Aksoy, burada da muhtardan ve köylülerden sorun ve talepler konusunda bilgi aldı. Heyelan bölgesi olması dolayısıyla bölgeye hizmet götürmekte zaman zaman sorunlar yaşandığını dile getiren Vali Aksoy, ”Buranın heyelan boyutu nedir, halen bu risk devam ediyor mu etmiyor mu? Bunu inceletelim, böyle bir durum var mı, iyileşme zemini söz konusu mu, bunları değerlendirelim” dedi.

Vali Aksoy Sarılar Köyü'nde İlköğretim Okulu öğrencilerinin hazırladığı 'Küresel Isınma' adlı oyunu izledikten sonra köylülerle birlikte öğle yemeği yedi.

VALİ AKSOY KÖYLERİ ZİYARET ETTİ
VALİ AKSOY KÖYLERİ ZİYARET ETTİ
VALİ AKSOY KÖYLERİ ZİYARET ETTİ
VALİ AKSOY KÖYLERİ ZİYARET ETTİ
İHA
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2010 Perşembe 11:52:04
Güncelleme :18 Şubat 2010 Perşembe 11:59:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?