3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Vali Aksoy yangın bölgesinde

Yangın bölgesinde köylülerin yardım çağrısı ve sitemleriyle karşılaşan Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, Gülnar'daki orman yangınında mağdur olan vatandaşların zararlarının karşılanacağını söyledi.

Vali Aksoy, Gülnar Hükümet Konağı'nda yetkililerden yangınla ilgili bilgi aldıktan sonra yangının yoğun olarak devam ettiği Delikkaya köyü bölgesine giderek incelemelerde bulundu.

Evleri yanan ve köylerini boşaltan vatandaşlarla görüşen Vali Aksoy, geçmiş olsun dileğinde bulundu. Burada bir köylü, "İki tane ev kaldı yanmayan. Orayı kurtarın, emir verin müdahale etsinler" diyerek Vali Aksoy'a yalvardı.

Köylüler, yangına müdahalenin yeterince yapılmadığını öne sürüp arozözlerin su sıkması halinde köyü kurtarabileceklerini söyleyerek, "İzin verin evlerimizi biz kurtaralım" ifadelerini kullandı.

Köylülerden Fatma Kara adlı kadın da kendilerinde zamanında köylerini boşaltmaları için uyarı yapılmadığını iddia ederek, "Eğer zamanında söylenseydi erzağımızı, malımızı kurtarabilirdik" diye konuştu. Aksoy da sitemde bulunan kadının omzuna elini atarak, "Merak etmeyin, devlet gereken her şeyi yapacak. Önemli olan canınızın kurtulması" dedi.

Yangına müdahalenin teknik bir konu olduğunu vurgulayan Aksoy, "Belki buradan size söndürülebilir gibi görünüyor ama köye göndereceğimiz ekipler de yangının içinde kalarak zarar görebilir. Çünkü alevler çok hızlı bir şekilde yayılıyor. Siz hiç endişelenmeyin. Zarar tespiti yapılacak, zararınız karşılanacak" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2008 Salı 15:26:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ibo IP: 88.224.52.xxx Tarih : 8.07.2008 17:58:11

nerde bu devlet bakalım ancak kendilerinden bahsederler