4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Vali Aksoy'a çevre ödülü

VALİ AKSOY'A ÇEVRE ÖDÜLÜ

Mersin Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü tarafından Mersin Valisi Hüseyin Aksoy'a 'yılın çevre ödülü' verildi.

Deniz kaplumbağaları ve yaban hayatın korunması konusunda yaptığı çalışmalardan ötürü 'yılın çevre ödülü'ne layık görülen Vali Aksoy'a ödülü, Mersin Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Serap Ergene tarafından takdim edildi.

Bu anlamlı ödüle layık görüldüğü için teşekkür eden Aksoy, yer yüzünde yaşamını sürdürmekte olan tüm canlılar için çevrenin ve doğanın korunması gerektiğini söyledi.

Önemli olanın, doğayı ve çevreyi kirletmeden gereken önlemleri almak olduğunu vurgulayan Aksoy, bu konuda toplumun yeterli bilence ulaşması için herkesin üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerektiğini belirtti. Mersin'in deniz kaplumbağaları açısından önemli bir potansiyele sahip olduğunu ifade eden Aksoy, kaplumbağaların korunması ve nesillerinin devamı için toplumun her kesimine görev düştüğünü söyledi.

Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Serap Ergene de bu ödülü Mersin Üniversitesi adına Vali Hüseyin Aksoy'a vermekten büyük mutluluk duyduğunu belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2010 Cuma 13:50:05
Güncelleme :28 Mayıs 2010 Cuma 13:54:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?