4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Vali Aksoy'a vefa

VALİ AKSOY'A VEFA

Mersin'de 4.5 yıl boyunca görev yaptıktan sonra, 'Valiler Kararnamesi' ile birlikte Samsun'a atanan Vali Hüseyin Aksoy'un adı, merkez ilçe Yenişehir'deki 36. Cadde'ye verildi.

Büyükşehir Belediye Meclisi, 'Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nı Belediye Başkanı Macit Özcan'ın başkanlığında gerçekleştirdi. Belediye Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen oturumsa, bir önceki tutanak özetinin okunup oybirliğiyle kabul edilmesiyle başladı. Mersin Büyükşehir Belediyesi Katı Atık Yönetim Planı ile ilgili teklifin görüşülerek, oybirliğiyle kabul edildiği toplantıda Mersin Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) Müdürlüğü'ndeki eksikliklerin, Büyükşehir Belediyesi tarafından giderilmesi noktasında da karar alındı.

Mersin'in daha önce Suriye'nin Lazkiye, Japonya'nın Kuşimato ve Almanya'nın da Oberhausen kentleri ile 'Kardeş Şehir' olduğu hatırlatılarak, Amerika'nın Florida eyaletine bağlı West Palm Beach şehri ile Mersin arasında 'Kardeş Şehir Anlaşması' imzalanmak istendiği yönündeki teklif ele alındı. Yapılan görüşmelerin ardından West Palm Beach ile 'Kardeş Şehir Protokolü' imzalanması konusunda görüşbirliğine varıldı. Meclis, yapılan görüşmelerin ardından, merkez ilçe Yenişehir'e bağlı 50. Yıl Mahallesi'nde faaliyet gösteren; Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Müsteşarlığı Bölge Müdürlüğü'ne kamelya yapımı ve bahçe peyzaj düzenlemesi yapılması konusunu da karara bağladı ve gerekli onayı verdi.

Toplantıda ayrıca Mersin'de 4.5 yıl boyunca görev yaptıktan sonra 'Valiler Kararnamesi' ile birlikte Samsun'a atanan Vali Hüseyin Aksoy'un isminin, Yenişehir Belediyesi Hizmet Binası ile Carrefour Alışveriş Merkezi arasında bulunan 36. Cadde'ye verilmesi teklifi de görüşüldü. Yapılan konuşmalarda Vali Aksoy'a bir vefa göstergesi olarak böylesi bir teklifin hazırlandığı belirtilirken, meclis üyeleri de söz konusu kararı oybirliğiyle kabul etti. Büyükşehir Belediye Meclisi Haziran Ayı Olağan Toplantısı, komisyonlardan gelen konuların görüşülmesinin ardından son buldu.

VALİ AKSOY'A VEFA
İHA
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2010 Pazartesi 16:05:03
Güncelleme :14 Haziran 2010 Pazartesi 18:21:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?