3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Vali Aksoy'dan 24 Kasım mesajı

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, öğretmenliğin kutsal bir meslek olduğunu belirterek, söz konusu mesleği icra edenlerin de geleceğin teminatı olan çocukları yarınlara hazırlama idealinden de asla vazgeçmeyeceğini söyledi.

Vali Aksoy, 'Öğretmenler Günü' nedeniyle yaptığı açıklamasında, geleceğin teminatının çocuklar olduğunu ve bu nedenle de sağlıklı bir toplum, sağlıklı bir gelecek için de çocuklarla birlikte gençlerin iyi bir eğitim almasının oldukça önemli olduğunu vurguladı.

Bu noktada en önemli görevin öğretmenlere düştüğünü ifade eden Aksoy, geleceğe yön verecek olan gençleri yetiştirmenin de kutsal bir görev olduğunu dile getirdi.
Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'e; 'Başöğretmen' unvanının verildiği 24 Kasım tarihinin aynı zamanda da 'Öğretmenler Günü' olduğunu hatırlatan Hüseyin Aksoy, "Büyük Önder'in de belirttiği gibi öğretmenler, toplumun en özverili ve en saygıdeğer öğeleridir. Bu vesileyle tüm öğretmenlerimizi saygı ile anıyorum" dedi.

Eğitimin kalitesinin yükseltilmesi, okula gitmeyen tek bir çocuğun dahi kalmaması adına Valilik olarak oldukça ciddi çalışmalar ortaya koyduklarına işaret eden Aksoy, eğitime destek verilmesinin de öncelikli hedefleri arasında yer aldığını söyledi. Vali Aksoy, 'Eğitime Yüzde 100 Destek Kampanyası' kapsamında son 2 yılda yaklaşık 200 dersliğin eğitim ve öğretime kazandırıldığı bilgisini verdi.

Hüseyin Aksoy, okullaşma oranını her yıl daha da üst noktalara taşımak istediklerini, bu noktada da başlatılan çalışmaların aralıksız sürdürüldüğünü de sözlerine ekleyerek, açıklamasını şöyle sürdürdü; "Çocuklarımızı geleceğe en iyi şekilde hazırlama idealinden asla taviz vermeyen öğretmenlerimizin, bu anlamlı gününü kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum."

"ÖĞRETMENLER EKONOMİK SORUNLARLA BOĞUŞUYOR"

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan ise, Türkiye genelinde görev yapan öğretmenlerin 24 Kasımları buruk bir şekilde kutladığına dikkat çekerek, öğretmenlerin çok ciddi ekonomik sorunlarla boğuştuğunu ifade etti.

Özcan, öğretmenlerin Avrupa'daki meslektaşları ile aralarında gerek sosyal ve özlük haklar, gerekse de ekonomik olarak çok büyük fark olduğunu vurgulayarak, gelecek nesillerin emanet edildiği öğretmenlerin sorun ve sıkıntıların acilen çözüme kavuşturulmasını istedi.

Türkiye'deki öğretmenlerin önemli bir kısmının tamamen ilkel koşullarda görev yaptığını ileri süren Macit Özcan, sorunun aşılması noktasında da belediye imkanları ölçüsünde Mersin'deki bazı okullara malzeme yardımında bulunduklarını hatırlattı. Öğretmenlerin hak ettiği yaşam seviyesine ulaşabilmesi için merkezi yönetimin biraz daha duyarlı olması gerektiğini anlatan Özcan, tüm öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutladı.

"ÖĞRETMENLER TÜRKİYE'NİN HER KÖŞESİNE IŞIK SAÇIYOR"

AK Parti Mersin İl Başkanı Mustafa Gültak, 'Öğretmenler Günü' kapsamında yapmış olduğu açıklamasında ise, şu görüşleri dile getirdi; "Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e; 'Başöğretmenlik' unvanının verildiği 24 Kasım tarihi, 1981 yılından itibaren 'Öğretmenler Günü' olarak kutlanmaktadır. En zor şartlarda bile ülkemizin her köşesine ulaşarak ışık olan, çalıştıkları süre içerisinde fedakarlıkların en büyüğünü gösteren, eğitmeyi ve öğretmeyi bir ideal olarak benimseyip, ülkemizi çağdaş medeniyet seviyesine çıkarma gayreti gösteren tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü kutlu olsun."

CHP Mersin İl Başkanı Yılmaz Şanlı da yayınladığı mesajında; "Saygı değer öğretmenlerimiz, görev başında olanlarınıza Ulu Önder ve Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller yetiştirmeniz dileğiyle başarılar dilerken, emekli olan öğretmenlerimize huzurlu, sağlıklı, mutlu bir yaşam, ebediyete intikal edenlere tanrıdan rahmet diliyorum. Vatan sizlere minnettardır" görüşünü dile getirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2008 Pazar 11:10:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?