3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Vali Aksoy'dan 85.yıl mesajı

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, Türk milletinin ve Türk ordusunun eşsiz fedakarlıklarıyla kurulan Cumhuriyet'in, Türk halkının kötüye giden yazgısının tersine çevrilmesini sağladığını söyledi.

Aksoy, Cumhuriyet'in 85. yıl dönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, 29 Ekim 1923’te Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından ilan edilen Cumhuriyet ile Türk milletinin hayatında yepyeni bir sayfa açıldığını kaydetti.

"Atatürk’ün önderliğinde, Türk milletinin ve Türk ordusunun eşsiz fedakarlıklarıyla kurulan Cumhuriyet, Türk halkının kötüye giden yazgısının tersine çevrilmesini sağlamıştır” diyen Aksoy, Türk milletinin özünde var olan özgürlük ve bağımsızlık bilinciyle kazandığı Kurtuluş Savaşı sonucunda kurulan Cumhuriyet'in, çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmak azim ve kararında olan toplumlara da örnek olduğuna dikkat çekti.

Atatürk'ün izinde yürümeye devam eden ve onun gösterdiği yolda ilerlemesini sürdüren Türkiye’nin, bütün ülkelerin örnek aldığı istikrar ve güç öğesi olduğunun altını çizen Aksoy, “Türkiye’nin her köşesinde coşku ile kutlanacak olan Cumhuriyetin ilanının 85.yılı, Mersin’de de çeşitli programlarla büyük bir coşku ile kutlanacaktır. Cumhuriyet'i korumak, gelecek kuşaklara aktarmak hepimizin en önemli görevi olmalıdır. Bu duygularla tüm Mersinlilerin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum” dedi.

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ise, Cumhuriyet'in, Ulu Önder Atatürk ile birlikte kazanılan en büyük değer ve Türk ulusunun, ulus olma yolunda attığı dev bir adım olduğunu söyledi.

Kurtuluş Savaşı'nın, milletimizin var olma savaşı, Cumhuriyet'in ise yeniden dirilişin simgesi olduğunu kaydeden Tuna, Atatürk'ün önderliğinde başlatılan Milli Mücadele'nin, büyük bir inanç ve kararlılıkla yürütüldüğünü, tüm güçlüklere karşın eşine az rastlanır bir zafer kazanıldığını belirterek, "Atatürk'ün önderliğinde büyük Türk milletinin kanı, canı ve sonsuz emekleriyle kurulan Cumhuriyetimizi, tüm değerleriyle sonsuza değin yaşatmak hepimizin vazgeçilmez ortak sorumluluğudur" diye konuştu.

Mesajında son günlerde yaşanan terör olayları sonrasında meydana gelen gelişmelere de değinen Tuna; "Bir daha yaşamak istemediğimiz üzücü terör olayları Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin birlik ve beraberliğini asla bozamayacaktır. Birlik ve beraberliğimiz devam ettiği müddetçe, devletimizi ve milletimizi bölmek ve parçalamak isteyen hainlerin oyunları boşa çıkacaktır" şeklinde konuştu.
AK Parti Mersin İl Başkanı Mustafa Muhammet Gültak da, yayınladığı mesajında, Cumhuriyet'in, Türk milletinin yeniden doğuşunun adı olduğunu vurguladı.

Cumhuriyet'in, geçmişten geleceğe akan Türk tarihinin en önemli aşamalarından biri olduğunu belirten Gültak, "Cumhuriyet, milletimizin yeniden doğuşunun adıdır. Atatürk'ün laik, demokratik ve barışçı bir Türkiye'yi öngören vizyonu, bugün de 85 yıl önce olduğu kadar önemlidir. Cumhuriyetimizin 85. yıldönümünde bütün vatandaşlarımızın bayramını kutluyor, bu büyük günde Cumhuriyetimizin kurucusu olan Mustafa Kemal Atatürk ve onun kahraman silah arkadaşlarını, kanlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi sonsuz şükran ve rahmetle anıyorum“ dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2008 Salı 16:49:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?