2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Vali Aksoy'dan bayram mesajı

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, bayramla birlikte dargınlık ve kırgınlıkların bir kenara bırakılarak herkesin birbirini kucaklamasını istedi.

Aksoy, bayram günlerinde sevinmek kadar sevindirmenin de büyük önem taşıdığını kaydetti.

Kurban Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımlayan Vali Aksoy, bayramların barış, sevgi ve hoşgörüyle birlikte sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın arttığı özel günler olduğuna dikkat çekerek, özlemle beklenen bayramların aynı zamanda da halkın birbiriyle kenetlenmesi, birlik ve beraberliğinin arttırdığını, ülke insanının geleceğe daha güvenli bakmasını sağladığını belirtti.

Aksoy, Kurban Bayramı'nın dini bayramlar arasında yer aldığını, Türk toplumu için ayrı bir anlam ifade eden bayramın gelenek ve göreneklerin yaşatılarak, gelecek koşullara aktarılmasına imkan sağlandığını dile getirdi. Dargınlık ve kırgınlıkların bayramla birlikte bir kenara bırakılarak herkesin birbirini kucaklaması gerektiğini savunan Aksoy, "Çünkü bayramlarımız, aile fertlerinin, akraba ve arkadaşların bir araya gelmesini sağlayarak dostluk ilişkilerini geliştiren, kırgınlıkları unutturan, hoşgörü duygularını güçlendiren, birlik ve beraberliğin milletçe yaşandığı yegane günlerdendir" dedi.
Bayram günlerinde sevinmek kadar sevindirmenin de büyük önem taşıdığının altını çizen Aksoy, sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın da bir gereği olarak da; yoksul, kimsesiz, hasta ve yaşlıları ziyaret edilerek onlara maddi ve manevi yardımlarda bulunulması, onların sevindirmek, manevi duyguları da güçlendireceğini belirtti.

Vali Hüseyin Aksoy şunları kaydetti:

"Tüm vatandaşlarımızın bayramlarını huzur ve güven ortamı içinde geçirmelerini temenni ederim. Bayramını, kültür ve turizm kenti olma yolunda emin adımlarla ilerleyen güzel ilimiz Mersin'de geçirecek olan vatandaşlarımızın da huzurlu bir bayram geçirmelerini ve ilimizden güzel izlenimlerle ayrılmalarını dilerim. Bu duygu ve düşüncelerle tüm Mersinlilerin Kurban Bayramı'nı kutluyorum. Her günün bayram coşkusuyla geçmesini, yaklaşan 2009 yılının da ülkemize ve milletimize sağlık, mutluluk ve başarı getirmesini temenni ederim."

İHA
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2008 Cuma 14:58:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?