5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Vali Aksoy'dan Erdemli'de inceleme

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, Erdemli ilçesinde bina sıkıntısı yaşayan okullar ile yapım aşamasında olan okul inşaatlarında incelemelerde bulundu. Aksoy, öğrencilerin açıkta kalmasının söz konusu olmadığını söyledi.

Erdemli'de ilk olarak Diyanet Vakfı'na ait binada faaliyet gösteren 700.Yıl Anadolu Lisesi 'ne gelerek incelemelerde bulunan Vali Aksoy, Okul Müdürü Osman Çarpar'dan okulun durumu ile ilgili bilgi aldı.

Çarpar, okul binasının Diyanet Vakfı'na ait olduğunu belirterek, "Okulumuz 25 derslikli olmasına rağmen 555 öğrencimiz bunun 20 derliğinde eğitim görüyor. Diğer 5 sınıf ise İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından kullanılıyor" dedi. 700.Yıl Anadolu Lisesi yanındaki Anadolu İmam Hatip ve İmam Hatip Lisesi Müdürü Ömer Gürsoy da, 18 sınıfta 421 öğrenci ile eğitim yaptıklarını belirterek, "Okul binasının üst kısmında da 132 öğrencimiz yatılı kalıyor. Yer darlığı sebebi ile 700.Yıl Anadolu Lisesi'nin kullandığı binanın 5 dersliğinde eğitim gören öğrencilerimiz var. Önümüzdeki eğitim öğretim yılında gelecek olan öğrencilerimizin de bir 5 dersliğe daha ihtiyacı olması bizleri düşündürüyor" diye konuştu.

İncelemenin ardından Vali Aksoy, iki okulun velileri ile okul bahçesinde bir araya gelerek sorunlarını dinledi.Kocahasanlı beldesinde TOKİ tarafından 10 bin metrekare arazi üzerinde yapımı devam eden 3 katlı ve 16 derslikli lise inşaatını da gezen Aksoy, incelemelerle ilgili yaptığı açıklamada, Erdemli'de yeni yapılmış ve yapılmakta olan okul binaları olduğunu belirterek, "Bazı okullarımızın da bina sorunları var. Bu sorunları yerinde görüp, neler üretebiliriz onları yerinde değerlendirmek istedik. Bundan sonraki süreçte ilgili kurum müdürlerimizin tekrar bir görünüşünü alıp, değerlendirmemizi yapacağız ve bir karar vereceğiz. Şuan için kesin bir şey söylemiyorum ama okullarımızı rahatlatacak çözümü üretme gayret içinde olacağız" dedi.

700.Yıl Anadolu Lisesi'nin bina sorununu da değerlendiren Aksoy, "Orası da devletimizin bir kurumu olan Diyanet Vakfı'na ait. Öğrencilerin sokakta kalması gibi bir şey söz konusu değildir. Burada tabi ki imkanlar kısıtlı, iki okulumuz iç içe. Onların başka bir binaya yerleştirilmesi en doğrusu. Yeni yerleri ne olur, nasıl bir çözüm bulunur değerlendirmesini yapacağız. Öğrencilerimizin açıkta kalması gibi bir durum yok, bu söz konusu bile olamaz" şeklinde konuştu..

İncelemelere Erdemli Kaymakamı İbrahim Özefe, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül, Arpaçbahşiş Belediye Başkanı Musa Demir, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Necati Gör ve İl Genel Meclisi Başkanı Nihat Taner de katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2009 Salı 16:58:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?