3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Vali Aksoy'dan Gaziler Günü mesajı

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, Türkiye'nin bağımsızlığını gazi ve şehitlere borçlu olduğunu, bu nedenle de gazi ve şehit yakınlarına sahip çıkılarak, yaşam koşullarının iyileştirilmesinin bir şükran borcu olduğunu söyledi.

Vali Aksoy, 'Gaziler Günü' nedeniyle bir mesaj yayımladı. Aksoy mesajında; Türk Milleti'nin bağımsızlığını ve özgürlüğünü kanı pahasına korumaya ilke edindiğini, bağımsızlık uğruna verdiği savaşımlarla da tüm dünyaya örnek olduğunu dile getirdi.
Türk Milleti'nin vatan uğrunda şehit ve gazi olmayı her zaman 'onur' saydığını ve bu uğurda da savaşmaktan hiçbir kazan kaçınmadığının altını çizen Aksoy, "Özgürlük ve bağımsızlığımızı, vatan uğrunda savaşmış gazilerimize ve vatan uğrunda can vermiş şehitlerimize borçluyuz. 19 Eylül 1921'de Büyük Önder Atatürk'e 'mareşal' rütbesi ile 'gazi' unvanı verilmiştir. Ayrıca Türk gazileri, 19 Eylül 1985'de Türk Muharip Gaziler Derneği çatısı altında bütünleşmişlerdir. Bundan dolayı 19 Eylül tarihi 'Gaziler Günü' olarak kutlanmaktadır. Bağımsızlığımızı borçlu olduğumuz gazilerimize ve şehitlerimizin yakınlarına sahip çıkmak, yaşam koşullarını iyileştirmek onlara olan şükran borcumuzun bir gereğidir. Aziz şehitlerimizin ve fedakar gazilerimizin emaneti olan Türkiye Cumhuriyeti, Büyük Önder Atatürk'ün ilke ve devrimleri ışığında güçlenerek, çağdaş uygarlık yolunda hür ve bağımsız olarak ebediyen varolacaktır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2008 Perşembe 13:40:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Ömer GÜRAN IP: 78.160.81.xxx Tarih : 19.09.2008 10:06:41

Sayın Valim,19 Eylül 1985'de Türk Muharip Gaziler Derneği çatısı altında bütünleşmişlerdir. Bundan dolayı 19 Eylül tarihi 'Gaziler Günü' olarak kutlanmaktadır demiş.sayın valim 19 Eylül , Büyük Atatürk e gazilik ünvanı verildiği tarih olduğu için bu tarih Gaziler günü olarak kutlanıyor.