5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Vali Aksoy'dan okul açılışı

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, eğitimin, çok önemli ve vazgeçemeyeceğimiz alanlardan biri olduğunu vurgulayarak, "Eğitim geleceğimizdir. Eğitimi daha iyi noktalara taşımak adına çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

Mersin'in Silifke ilçesinde Ragıp Köse İlköğretim Okulu'na yaptırılan 8 sınıflı ek derslik ve anaokulu, törenle hizmete girdi.Törende konuşan AK Parti Mersin Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Zafer Üskül, Silifke'de şehir stadı ile 2 okulun pansiyonunu açtıklarını, 1 kız öğrenci yurdunun ise temelini attıklarını hatırlatarak, "Mersin'e, eğitim alanında normal ödeneklerin dışında, ek ödenekler ayıran Milli Eğitim Bakanlığı'na teşekkür ediyorum. O kaynaklarla okullarımızı genişletiyor, eğitim alanında sizlere yeni hizmetler sunuyoruz" dedi. Sayağzı Mahallesi'nin çocuklarının, park ve spor alanı talepleri olduğunu da dile getiren Üskül, çocukların bu taleplerinin zaman içinde karşılanacağını kaydetti

MHP Mersin Milletvekili Kadir Ural ise, okulun Sayağzı Mahallesi halkına hayırlı olması dileğinde bulunarak, "Burada eğitim görecek olan çocuklarımızın vatana ve millete yararlı evlatlar olmalarını diliyorum" diye konuştu.

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy da eğitimin, çok önemli ve vazgeçemeyeceğimiz alanlardan biri olduğuna dikkat çekerek, "Eğitim geleceğimizdir. Eğitimi daha iyi noktalara taşımak adına çalışmalarımız devam ediyor" şeklinde konuştu. Aksoy, daha iyi bir eğitim için fiziki şartların önemli olduğunu, derslik başına düşen öğrenci sayısının standartlara yakın olması gerektiğini ifade ederek, bunların, eğitimin kalitesini yakından etkileyen unsurlar olduğunu vurguladı.

Silifke'de, İmam Hatip Lisesi Devlet Parasız Yatılı Okulu Pansiyonu ile Silifke Mesleki Eğitim Merkezi Pansiyonu açılışını ve Silifke Ortaöğretim Kız Öğrenci Yurdu'nun temel atma törenini gerçekleştirdiklerini hatırlatan Aksoy, "Kız öğrenci yurdu konusu önemli. Şunun için önemli. Mersin genelinde ortaöğretimdeki okullaşma oranımız yüzde 67. Bu şu demektir; ilköğretimi bitiren 100 çocuktan 67'si ortaöğretime gidiyor. Türkiye ortalamasına göre çok az değil ama daha yükseklere çıkarmak görevimiz. Okuyamayan çocuklarımız ise ağırlıklı olarak kız çocuklarımız. Özellikle kırsalda, kızlarımız ilköğretimi bitiriyor ama barınma sorunu nedeniyle ortaöğretime gidemiyor. Silifke ilçemizde de kız öğrenci yurdu sorunu vardı. Geçen yıl bunun için kaynak ayıramamıştık ve bu noktada Milletvekilimiz Sayın Üskül'ün, Milli Eğitim Bakanlığı ile yaptığı görüşme sonrası ilimize ayrılan ödenekle bu okulumuzu yaptırdık. Buradan tüm Silifke halkı adına kendisine teşekkür ediyorum" dedi.

Anasınıfı öğrencilerinin halkoyunu gösterileri ile renk kattığı törende, daha sonra okulun ek binasının açılışı gerçekleştirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Mart 2009 Pazartesi 11:47:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?