2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Vali Aksoy'dan okullarda inceleme

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, Tarsus'taki bazı okullarda incelemelerde bulundu.
Tarsus Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan'ı makamında ziyaret eden Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, kentin sorunlarıyla ilgili bilgi aldı.

Tarsus'ta yapılması düşünülen Anadolu Otelcilik ve Turizm Okulu'nun sorunun çözümlenmesi amacıyla yetkililerle görüşeceğini belirten Vali Hüseyin Aksoy, daha sonra Şahin Mahallesi'nde bulunan eski Yüksek Meslek Okul binasını, İmam Hatip Lisesi'ni, Anadolu Öğretmen Lisesi'ni, Barbaros Hayrettin Lisesi'ni, yeni yapılan Umut Sami Şensoy Lisesi'ni ve Rasim Dokur Anadolu Lisesi'ni ziyaret etti.
Okulları fiziki açıdan inceleyerek eksiklerini tespit eden Aksoy, sağlıklı bir toplum ve gelecek için, eğitimin son derece önemli olduğunu, iyi bir eğitim için de fiziki şartların büyük önem taşıdığına dikkat çekti.

Sınıf kütüphanelerini de inceleyen Vali Aksoy, kütüphanelerin, çocukların kitap okumaları için kurulduğunu, çocukların buradan daha fazla yararlanmalarının sağlanması gerektiğini belirterek, "Kitaplıklar süs olarak kullanılmamalı. Çocuklarımıza okuma sevgisi kazandırmalıyız" dedi.

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy'un okulları ziyaretinde Tarsus Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan, Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül, Tarsus İlçe Milli Eğitim Müdürü Ethem Sarı, İlçe Emniyet Müdürü Yaşar Aksoy ile İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ali Ataş'ta hazır bulundu.

iha
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2008 Salı 17:37:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?