4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Vali basını, basına şikayet etti

VALİ BASINI, BASINA ŞİKAYET ETTİ

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, her kentte olduğu gibi Mersin'de de zaman zaman sorun ve sıkıntıların yaşandığını ifade ederek, burada önemli olanınsa olay ve olguların aktırılış biçimi olduğunu söyledi. Kentte çekilen görüntülerin üzerine bazı efektler eklenip, bir takım oyunlar oynanmasının kendilerini rahatsız ettiğini kaydeden Aksoy, Mersin'in dışarıdan algılanış şekliyle kentteki tablonun da tamamen farklı olduğunun altını çizdi.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) tarafından, Mersin Gazeteciler Cemiyeti'nin (MGC) ev sahipliğinde organize edilen; 'Yerel Gazetecilikte Meslek İçi Eğitim Semineri', Suphi Öner Öğretmenevi'nde başladı. Seminerin açılış töreninde konuşan Vali Hüseyin Aksoy, Mersin'in hangi sektörde neyi nasıl ve ne şekilde yapacağını bilen ve önümüzdeki dönemdeki hedeflerini de belirleyen bir kent olarak öne çıktığını anlattı. Özellikle turizm sektöründe oldukça önemli çalışmalar ortaya konulurken, bu alanda somut adımlar da atıldığını kaydeden Aksoy, 'Tarsus-Kazanlı Turizm Projesi'ne dikkat çekerek, konu hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Ulaştırma Bakanlığı tarafından Mersin'e yapılması öngörülen uluslararası ölçekteki; 'Çukurova Bölgesel Havalaanı'nın gerek tarım ürünlerinin ihracatında, gerekse de turizm konusunda kente önemli katkılar sunacağını dile getiren Aksoy, "Mersin, Türkiye'nin önemli kentlerinden biri. Birçok büyükşehir statüsündeki kentte olduğu gibi Mersin'de de bir takım sorun ve sıkıntılar var ama biz bunları aşma adına çalışıyoruz. Sokakta çalışan çocuk sorununu Mersin olarak çözmüş bulunuyoruz" dedi. Mersin'in sorun ve sıkıntılarının ortaya konulup, çözüm yollarının aranmasında basına da oldukça önemli görev ve sorumluluklar düştüğünü vurgulayan Aksoy, bu noktada da Mersin basınının kendilerine verdiği desteğin sevindirici olduğunu dile getirdi.

Tüm bu çalışmalardaki amaçlarının; Mersin'i sorunlarından arındırarak daha iyi bir noktaya taşıyabilmek olduğunu kaydeden Vali Aksoy, "Basınımızın da bu anlamda yaptığı ve yapacağı çalışmalar çok önemli. Her kentte olduğu gibi Mersin'de de zaman zaman bir takım sorun ve sıkıntılar yaşanıyor. Yaşanan bazı uygunsuz olay ya da olayların aktarılması son derece önemli. Ancak ne yazık ki, kentte çekilen görüntülerin üzerine bazı efektler eklenip, farklı bir takım oyunlar yapılarak sunulması; kent insanını olduğu kadar bizleri de rahatsız ediyor. Mersin'de görev yapan gazetecilerin de bu durumdan rahatsız olduğunu biliyorum" diye konuştu.

Herkesin sorumluluk üstlenip, bunu birlikte ortaya koyması gerektiğini savunan Hüseyin Aksoy, halkın haber alma özgürlüğünü önemsediklerini ve gazetecilerin de bunu yerine getirmek zorunda olduklarını söyledi. Mersin basının olay ve olgulara karşı sağduyulu olmanın yanında sorumluluk bilinciyle hareket ettiğini ifade eden Aksoy, basınla ortak çalışma içinde olmayı sürdüreceklerini belirtti. Her meslekte olduğu gibi gazetecilik mesleğinde de eğitim etkinliklerinin önemli bir yeri olduğunu dile getiren Aksoy, bugün kentte gerçekleştirilen eğitim seminerinin Mersin'in tanıtımına da katkı sunacağına inandığını vurguladı.

Aksoy, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Mersin'i tanımayan, kenti görmeyen ve sadece televizyondan veya gazeteden okudukları haberlerle insanlar Mersinle ilgili önyargıya sahip oluyorlar. Buraya gelip, Mersin'i yakından tanıma fırsatı bulan insanlar, kentin dışarıdan algılanış şekliyle Mersin'deki tablonun birbirinden çok farklı olduğunun bilincine varıyor. Mersin'in gerçek yüzünü ve gerçek halini gazeteciler olarak sizler, çok daha iyi görüp bunu daha geniş kitlelerle paylaşacaksınız. Bu noktada kentteki olumlu izlenimlerinizi, yakın çevrenizdeki insanlara aktarıp, kentle ilgili haberlere daha farklı bir gözle bakacağınıza olan inancım da tam."

İHA
Yayın Tarihi : 12 Mart 2010 Cuma 13:22:00
Güncelleme :12 Mart 2010 Cuma 13:26:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?