4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Vali Güzeloğlu denetimde

VALİ GÜZELOĞLU, YANGIN EKİPLERİNİ DENETLEDİ

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Orman Bölge Müdürlüğü'nde, orman yangınlarına ilk müdahale ekiplerini denetledi.

Yapılan incelemelere Vali Güzeloğlu'nun yanı sıra, İl Emniyet Müdürü Arif Öksüz, Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Bedri Dursun ve Mersin Orman Bölge Müdürü Mustafa Gözükara da katıldı. Gözükara, Mersin'de 850 bin hektara ulaşan orman varlığının, 264 bin 500 hektarının genç ormanlardan oluştuğuna dikkat çekerek, nüfusun yüzde 22'sine tekabül eden 330 bin kişinin orman içersinde ve orman bitişiğindeki köylerde yaşadığını kaydetti.

Gözükara, sıfır rakım ile 2 bin rakıma kadar ulaşan orman sahalarında, kırıklı ve sarp arazi yapısı nedeniyle yangınlara karşı çok hassas bir konumda olduğunu da belirtti. Mersin Orman Bölge Müdürlüğü olarak, Orman Bakanlığı ve Orman Genel Müdürlüğü'nün hedefleri ve politikaları çerçevesinde yangın sezonu öncesi hazırlıklar yaptıklarını hatırlatan Gözükara, yapılan hazırlıkları şu şekilde sıraladı; "Orman yollarımızın yaklaşık 400 kilometrelik kısmında ince yanıcı materyalleri yol kenarından uzaklaştırmak maksadı ile yol temizlikleri yapılmaktadır. Orman yangınlarına daha hızlı ve etkin müdahale edebilmek için her yıl 30 kilometre yangına müdahale cephesi tesisi yapılmaktadır. Vatandaşlarımızın orman yangınlarına karşı duyarlılıklarını artırmak ve kamuoyu oluşturmak için il genelinde her yıl 200 orman köyünde yaklaşık 20 bin kişiye orman yangınlarıyla ilgili köy sohbet toplantıları düzenlenmektedir. Yine her yıl yaklaşık 20 ilköğretim okulunda, 12 bin öğrencimize çocuk tiyatrosu etkinlikleri yapılmaktadır.”

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ise, Orman Bakanlığı'nın ve Orman Genel Müdürlüğü'nün son yıllarda çok başarılı bir organizasyon gerçekleştirdiğini ifade ederek, "Teçhizat ve ekipman anlamında güçlü bir altyapı oluşturdu. Şüphesiz ki yangın çıkmaması en büyük dileğimiz, çıktığında ise en kısa süre içerisinde müdahale etmek ve en az zararla atlatmak amacımız ve gayemiz. Bu anlamda orman teşkilatımız ve Bölge Müdürlüğümüzün tüm çalışanları çok başarılı ve üstün bir gayret sarf ediyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Mersin'in geniş altyapı zenginliğine sahip bir il olduğunu dilen getiren Güzeloğlu, "Mersin Orman Bölge Müdürlüğü de bu sistem içerisinde önemli bir parça. Bütün ekiplerimizi, birimlerimizi hem takip edip hem de yangın dahil tüm çalışmaları yerinde izleme şansına sahip olduk. Tabi bütün teknolojik gelişmelerin yanı sıra değişmeyen bir gerçekte çalışan personelimizin üstün çabasıdır. İşçilerimizden şeflerimize, işletme müdürlerimize, bölge müdürümüze kadar tüm personelimizin cansiperane çalışması, vatandaşlarımızın, mükelleflerimizin de her yerde yangın ekiplerimizle birlikte anında müdahale etmeleri, yangınları en kısa sürede söndürebilmemizi sağlıyor. İklime bağlı olarak yangın hassasiyeti sürmektedir. Zaman zaman bu uyarıyı yineliyoruz; aşırı sıcakların ve rüzgarın fazla olduğu zamanlarda vatandaşlarımızın aynı duyarlılığı sürdürmelerini istiyoruz. Özellikle orman içi alanlarda ve orman civarlarında bu çok önemli. Çünkü ormanlar milli servetimiz, en büyük zenginliğimiz ve yaşam alanlarımız. Flora ve fauna dediğimiz bitki örtüsü ve hayvan yaşamı için hayati alanlardır. Bunların korunması noktasında bu hassasiyetin sürmesini istiyoruz" diye konuştu.

VALİ GÜZELOĞLU, YANGIN EKİPLERİNİ DENETLEDİ
İHA
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2010 Cuma 13:20:00
Güncelleme :3 Eylül 2010 Cuma 15:14:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?