30
Nisan
2024
Salı
MERSİN

Vali Güzeloğlu Mut’ta

VALİ GÜZELOĞLU MUT’TA

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, sahip olduğu potansiyel ve hitap ettiği interland’ın yanı sıra dış ticaret rakamları ile Türkiye’de İstanbul’dan sonra ikinci büyük il olduğunu söyledi.

38. Mut Kayısı Kültür ve Sanat Festivali’ne katılan Vali Güzeloğlu, burada yaptığı konuşmada Mersin ve ilçelerinin güzellik ve özelliklere karşı duyduğu hayranlığı anlattı. Güzeloğlu, “Sizlerle birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum. Karaman ilinde Valilik yaparken çok iyi bildiğim ve sevdiğim Mut ilçesi. Artık beni hemşerilik mi dersiniz dostluk mu dersiniz ya da kardeşlik mi olarak kabul edersiniz o size kalmış” dedi.

Mut çok güzel bir ilçe diyen Vali Güzeloğlu, “Havasıyla, yaylasıyla, Göksusuyla, bahçesiyle bağıyla. Ama asıl güzelliği insanıyla müthiş güzel ve sıcakkanlı insanı var. Gözü tok devletine ve milletine bağlı çalışkan, dayanışma içinde iş birliği ve güç birliği içinde çalışan bir insan. Mut’un en büyük zenginliği bu” dedi.

Mersin ve Mut hakkında bilgi veren Vali Güzeloğlu şöyle devam etti:

“Mersin bir büyük şehir olarak 13 ilçesi 2 milyon nüfuslu bir il. 2010 yılı sonunda dış ticaret rakamları açısından Mersin Türkiye’nin İstanbul’dan sonra ikinci büyük İlidir. Bugün 16 milyar dolara aşkın ihracat ve ithalat yapılan dünyanın yeni ve gelişen ticaret alanlarına bağlantısı Mersin üzerinden oluşacak. Amerika ve Avrupa ekonomilerinin Asya ekonomilerine karşı kayan üstünlüğünde çok belirleyici bir konumunda olan tarımsal üretimde Türkiye’nin tek başına yüzde 10’unu üreten Mersin olarak 2 organize sanayi bölgesi biten 3 ve 4’cüsü başlayan ve doğrudan ihracatın ilk 10 kenti arasında yaklaşık bir 1,5 milyar dolara ulaşan ve şüphesiz Liman, Tarım, Lojistik ve sanayide her boyutta Türkiye adına çok önemli değer üreten bir kent” dedi.

Mersin’in asıl büyüklük ve zenginliğini oluşturan asıl değerin ilçeleri olduğuna dikkat çeken Vali Güzeloğlu, Mut’ta önemli yatırımlar olduğuna dikkat çekti. İlçeyi Karaman’a bağlayacak duble yolun 2012 yılı sonunda tamamlanacağını müjdeleyen Güzeloğlu, “Tarihi zenginliği olan Mut Alahan Manastırı’nda kurtarma çalışmalarına başlıyoruz ve 500 bin liralık bir ödenekle yakında ilk kazmayı vuruyoruz. Karacaoğlan adını alan Karacaoğlan Mut çınar altı parkının hem düzenlenmesi hem de Mut’a yakışır bir hale gelmesi için Çukurova Kalkınma Ajansında kabul edildi. 500 bin lira ödenek ayrıldı müjdesini veriyorum. Mut’un meydan mahallesindeki spor kompleksine de 1 milyon 231 bin lira olarak buda Mut’a verildi. Bu güzel hizmetler Mut’a güzel ve çalışkan insanlara feda olsun” diye konuştu.

VALİ GÜZELOĞLU MUT’TA
İHA
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2011 Cumartesi 11:48:05
Güncelleme :18 Haziran 2011 Cumartesi 14:43:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?