4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Vali Hüseyin Aksoy Mut'ta

MERSİN VALİSİ HÜSEYİN AKSOY, MUT'TA İNCELEMELERDE BULUNDU

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, Mut-Silifke arasında devam eden bölünmüş yol çalışmalarının, ürünlerin pazara ulaşması noktasında oldukça önemli olduğunu söyledi.

Vali Hüseyin Aksoy, beraberinde Orman Bölge Müdürü Mustafa Gözükara ve İl Özel İdare yetkilileriyle birlikte Mut ilçesini ziyaret ederek, buradaki bölünmüş yol yapım çalışmalarını yerinde inceledi. Mut-Silifke arasındaki 3 kilometrelik bölünmüş yol çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Vali Aksoy, bu yolun, bölgedeki önemli yolların başında geldiğini belirtti. İl Özel İdaresi'nin birleştirilmiş makine parkıyla yol çalışmasına destek verdiğini kaydeden Aksoy, “Burada üretilen tarımsal ürünlerin biran önce pazara ulaşması açısından bu yol, oldukça önemli bir yol. Umuyorum ki, çalışmalarımızı biran önce tamamlar ve yollarımızı olması gereken standartlara kavuştururuz. Geçtiğimiz yıllarda da özellikle bu bölgemizde 12 kilometrelik bir yol çalışma yapmıştık. Yolların tamamlanmasıyla bölgedeki ekonomi de canlanacaktır” dedi.

Aksoy, bölünmüş yol çalışmalarında yaptığı incelemenin ardından ilçe merkezine gelerek Mut Kaymakamlığı'nda, mikro kredi almaya hak kazanan kadınlara kredilerini verdi. Vali Aksoy, buradaki törende yaptığı konuşmada da belirli bir kaynağı, kadınlara mikro kredi vermek üzere ayırdıklarını belirterek, “Bugüne kadar Mersin genelinde toplam 768 kadınımıza mikro kredi verdik. Bazı kadınlarımız ikici, üçüncü kez kredi aldı. Aldığı krediyi ödeyip, işini biraz daha büyütmek için tekrar alanlar oldu. Buradaki temel amacımız; kadınlarımızın yapacakları işler konusunda kendi kararlarını vermelerini ve bu kararlar doğrultusunda aile ekonomisine katkı sağlayacak çalışmaları sürdürmelerini sağlamaktır. Bu boyutuyla baktığımızda, Mersin genelinde bu projeye müracaat eden kadınlarımızdan yaklaşık olarak 54'ü almış olduğu bu krediler neticesinde kendi işyerlerini kurdular ve bir kısım kadınlarımız eşlerini yanlarında çalıştırmaya başladılar. Yanlarına personel alarak istihdam yarattılar. Dolaysıyla böyle küçük gibi gözüken sonuç itibariyle aile ve ülke ekonomisine katkı sağlayacak güzel sonuçlarında ortaya çıktığını görüyoruz” diye konuştu.

Aksoy, konuşmasının ardından mikro kredi talebinde bulunan 10 kadına kredilerini verdi.

MERSİN VALİSİ HÜSEYİN AKSOY, MUT'TA İNCELEMELERDE BULUNDU
İHA
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2010 Çarşamba 15:54:03
Güncelleme :21 Nisan 2010 Çarşamba 16:30:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?