8
Mayıs
2024
Çarşamba
MERSİN

Vali köylülerin sorunlarını dinledi

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, köy gezileri kapsamında merkeze bağlı Musalı köyüne giderek, köylülerin taleplerini ve şikayetlerini dinledi.

Köyle ilgili muhtardan bilgi alan Vali Aksoy, en önemli sorun olarak karşılarına çıkan sulama suyu sorununun çözümü konusunda gerekli çalışmaların imkanlar ölçüsünde yapılacağını söyledi. Su kaynaklarının kıtlığının üreticiyi zor durumda bıraktığını vurgulayan Vali Aksoy, Tarsus'taki Pamukluk Barajı'nın faaliyete geçmesi durumunda Mersin Ovası'na da bir miktar su girebileceğini ve o zaman buralara da su alma imkanı doğabileceğini ifade etti.

Özel İdare Müdürlüğü'nün kaynaklarıyla mevcut sorunu çözmeye çalışacaklarını anlatan Vali Aksoy, "KÖYDES'in kaynağını yol ve içme suyu hizmetlerinde kullanabiliyoruz ancak, sulamada kullanamıyoruz. Önümüzdeki yıl izin verilirse belki KÖYDES'in kaynağından yararlanabiliriz. Sulama suyu ile yapılan tarımda verimin çok daha fazla olduğunun bilincindeyiz. Amacımız, daha fazla üretim yapılmasını ve daha fazla gelir elde edilmesi imkanını sağlamak. İnşallah önümüzdeki süreçte bunu gerçekleştirme imkanı buluruz" dedi.

Söz alarak taleplerini dile getiren köylüler ise, eğitim ve sağlık hizmetleri konusunda sorun yaşamadıklarını belirterek, birlik ve beraberlik konusunda çok iyi bir noktada olduklarını, köye getirilecek her hizmette el birliği ile çalışacaklarını ve her konuda katkıda bulunacaklarını vurguladılar. Sulama suyu sorununun çözümü konusunda Vali Aksoy'a güvenlerinin tam olduğunu ifade eden köylüler, köy meydanına döşenen kilitli parke taşı ile köyün tozdan ve çamurdan kurtulduğunu kaydederek, Mersin'de ilk defa Musalı köyünde yapılan kilittaşı döşemesinin diğer köylere de örnek teşkil edeceğini söylediler.

iha
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2007 Çarşamba 16:18:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?