5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Vali öğrencilerle fidan dikti

Çevre ve Orman Bakanlığı, TEMA Vakfı ve Türkiye İş Bankası'nın ortaklaşa yürüttükleri “81 İlde 81 Orman Projesi” kapsamında Mersin’in Erdemli İlçesi Toros Köyü Meydan Mevkiinde Vali Hüseyin Aksoy’unda katılımıyla fidan dikim töreni gerçekleştirildi.

Törende bir konuşma yapan Mersin Valisi Aksoy, “81 İlde 81 Orman Projesi”nin çevre adına önemli bir proje olduğunu belirterek, “ Büyüklerimizden devraldığımız çevreyi bizden sonraki kuşaklara zarar vermeden aktarma gibi önemli bir sorumluluğumuz var. Çevremizi ve ormanlarımızı korumak bizlerin öncelikli görevlere arasında yer alıyor” dedi.

Ağaçlandırma çalışmalarının çevreye duyarlı bir toplum olma adına önemli bir gelişme olduğunu da ifade eden Aksoy, “Türkiye genelinde başlatılan ağaçlandırma seferberliğinde Mersin olarak geçtiğimiz yıl 18 bin hektarlık alana 30 milyon fidan dikildi. 3 milyar civarında da tohum ekildi. Mersin ili geçen yıl Türkiye genelindeki ağaçlandırma çalışmalarında birinci oldu. Hedefimiz bu yılda çalışmalarımızı sürdürmek, ağaçlandırma çalışmalarında Mersin’i daha üst noktalara taşımak” diye konuştu.

1650 rakımda 20 hektar kıraç arazi üzerine dikilecek 30 bin fidanın ilkini Vali Aksoy, TEMA gönüllüsü öğrencilerle birlikte dikti.Etkinliğe, Erdemli Kaymakamı İbrahim Özefe, Erdemli belediye başkanı Mükerrem Tollu, Türkiye İş Bankası Adana Bölge Müdürü Alaaddin Küçükkaya, Çevre Orman İl Müdür Yardımcısı Zübeyr Güven, TEMA İl Temsilcisi Şükrü Altınova, Türkiye İş Bankası Erdemli Şube Müdürü Şengül Yaman, Erdemli Orman İşletme Müdürü Erdoğan Üstüner ile öğrenciler katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2009 Çarşamba 17:48:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?