3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Vali okullarda incelemede bulundu

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, sağlıklı bir toplum ve gelecek için eğitimin son derece önemli olduğunu belirterek, okula gitmemenin mazereti olamayacağını söyledi.
Vali Aksoy, beraberinde İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül ile birlikte Mersin'deki bazı okullarda incelemelerde bulundu.

Çay Mahallesi'nde bulunan Halil Akgün İlköğretim Okulu, Kurdali Mahallesi'nde bulunan Ersoy İlköğretim Okulu ve Osmaniye Mahallesi'ndeki 19 Mayıs İlköğretim Okulu'nu ziyaret ederek okul müdürleri ve öğretmenlerle görüşen Aksoy, sınıfları da gezerek öğrencilerle bir süre sohbet etti.

Aksoy, okul müdürlerine, okul çağında olup da okula gitmeyen bir tek çocuk bile kalmaması için gerekli çalışmaları titizlikle sürdürmeleri talimatını vererek, “Okula gitmeyen çocuklarımızı tek tek tespit edin. 'Ben ilgili yerlere yazımı yazdım, üzerime düşeni yaptım' diyerek işinizi yarım bırakmayın. Okula gitmeyen çocuklar, okula alınana kadar işinizin takipçisi olun. Bölgenizde okula gitmeyen tek bir çocuk bile kaldıysa görevinizi tam yapmıyorsunuz demektir” dedi.

Eğitim hakkının en temel insan hakkı olduğunu vurgulayan Vali Aksoy, “Ailelerin, çocukları okula göndermemek için maddi imkansızlıkları gerekçe göstermelerini asla kabul etmeyeceğiz. Devletimiz, çocukların kitaplarını veriyor. Biz de Valilik olarak kırtasiye ve giyim ihtiyacını karşılıyoruz. Sorumluluk bölgenizde okula gitmeyen çocuk kalmayacak. Bir ekip kuracaksınız ve bu çocukları tespit edeceksiniz” diye konuştu.
Okulları fiziki açıdan da inceleyerek eksiklerini tespit eden Aksoy, sağlıklı bir toplum ve gelecek için, eğitimin son derece önemli olduğunu, iyi bir eğitim için de fiziki şartların büyük önem taşıdığını kaydetti.

Sınıf kütüphanelerini de inceleyen Vali Aksoy, kütüphanelerin, çocukların kitap okumaları için kurulduğunu, çocukların buradan daha fazla yararlanmalarının sağlanması gerektiğini belirterek, “Kitaplıklar süs olarak kullanılmamalı. Çocuklarımıza okuma sevgisi kazandırmalıyız” dedi.

Öğretmenlerin, okumayı ders haline getirmelerinin önemli olduğunu vurgulayan Aksoy, okumayı seven, okuduğunu anlayan, anladığını ifade edebilen çocuklar yetiştirmelerinin gerektiğini vurguladı.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2008 Cuma 14:11:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?