9
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Vali sit alanlarını gezdi

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, kültürel taşınmazların restorasyonunun kentin yüzünü güldüreceğini söyledi. 

Vali Aksoy, yıpranmış tarihi ve kültürel taşınmaz varlıkların yenilenerek korunması, yaşatılarak kullanılması ve turizme kazandırılması amacıyla "Mersin SİT Alanları Çalışma Grubu" ile "Tarsus SİT Alanları Çalışma Grubu"nun kurulduğunu bildirdi. Bu kapsamda alt birim Akdeniz Belediyesi sınırları içerisindeki SİT alanlarında incelemelerde bulunan Aksoy, Akdeniz Belediye Başkanı Kenan Yücesoy ve diğer belediye yetkililerinden binalarla ilgili bilgi aldı. 

Hadra Hamamı ve Sokağı, Akdeniz Belediyesi tarafından kamulaştırılan Camiişerif Mahallesi'ndeki 3 adet tarihi evle eskiden İngiliz karargahı olarak kullanılan ve daha sonra yağ fabrikası olan tarihi binalarda incelemelerde bulunan Aksoy, amaçlarının yıpranmış tarihi ve kültürel taşınmaz varlıklarına yeni bir fonksiyon kazandırarak, kentteki kurum ve kuruluşlarca veya firmalarca sosyal amaçlı ya da kurumsal amaçlı kullanılmasını sağlamak olduğunu belirtti. 

Kültürel taşınmazların restorasyonuyla kentin yüzünün güleceğini ifade eden Aksoy, "Çalışmalarımız sonrası, Mersinliler kenti daha bir keyif alarak gezecekler. Atıl durumda bırakılan binaların restorasyonuyla hem kentimizin görünümü güzelleştirilip gelişimine katkı sunulacağı gibi, hem de sosyal amaçlı kullanılarak Mersinliler'e hizmet sunulmuş olacaktır" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2007 Salı 16:16:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?