3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Vali yardımcısı gazilerin gönlünü aldı!

Mersin Vali Yardımcısı Kaya Çıtak, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla, gazi ailelerini ziyaret ederek, onlarla bir süre sohbet etti.

Vali Yardımcısı Çıtak, Akdeniz Bölge Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, Türkiye Muharip Gaziler Derneği ve Şehit Ailelerine Yardım Derneği temsilcilerinden oluşan heyetle birlikte ilk olarak, şu an hayatta olmayan 1929 doğumlu Kore Gazisi Mürsel Gürsel'in eşi Rakide Gürsel'i Alsancak Mahallesi'ndeki evinde ziyaret etti. Çıtak, gazilik şeref aylığı dışında geliri olmayan, kızı ve 2 torunuyla birlikte yaşayan Rakide Gürsel'e, Valilik olarak her türlü desteğin verileceğini söyledi.

Çıtak, daha sonra Şırnak'ta gazi olan 2 çocuk babası Hüseyin Arslan'ı Akbelen Mahallesi'ndeki evinde ziyaret etti. Gazi ile bir süre sohbet eden Çıtak, bugünkü huzuru şehit ve gazilere borçlu olduğumuzu belirterek, "Topraklarımızın bizlere vatan yapılması için gerektiğinde canını verenleri asla unutmayız. Millet olarak da şehit ailelerinin ve gazilerimizin daima yanındayız. Bu vesile ile 19 Eylül Gaziler Günü'nde şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize sağlıklı ömürler diliyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2008 Perşembe 22:27:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?