2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Vali yardımcısına hazin tören

Mersin Vali Yardımcısı ve Çamlıyayla Kaymakam Vekili İbrahim Şeker (54), törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Böbrek yetmezliği nedeniyle tedavi gördüğü Başkent Üniversitesi Yüreğir Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde hayatını kaybeden İbrahim Şeker için Mersin Valiliği önünde tören düzenlendi.

Törene Vali Hüseyin Aksoy, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Soner Polat, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Erol Ertan ile askeri ve mülki erkanın yanı sıra sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı. Şeker'in Adana'dan alınan cenazesi, 2000 yılından bu yana görev yaptığı Mersin Valiliği önüne polislerin omzunda
son kez getirildi. Burada Şeker'in Türk bayrağına sarılı tabutu başında saygı duruşunda bulunulurken, özgeçimişi okundu. Tören sırasında Şeker'in çocukları ile yakınları gözyaşı döktü.

İbrahim Şeker'in acılı eşi Emine Şeker ise, Vali Hüseyin Aksoy'un eşi Hülya Aksoy tarafından teskin edilmeye çalışıldı. Törende bir konuşma yapan Vali Hüseyin Aksoy, Mersin'de yaklaşık 8 yıldır görev yapan İbrahim Şeker'i kaybetmenin acısını yaşadıklarını belirterek, "İbrahim Şeker, Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde bu ülkenin gelişmesi ve kalkınması için görev yapan bir meslektaşımızdı. Kendisini ben Mersin Valisi olduktan sonra tanıdım. Çamlıyayla ilçesi boştu ve kendi arzusu üzerine Çamlıyayla Kaymakamlığı görevini üstlendi. Tabii ki, kaymakam olduktan sonra vali yardımcılığı görevinin sona ermesi gerekiyordu. Ancak gerek ikili ilişkileri gerek idarecelikte göstermiş olduğu üstün performans nedeniyle Mersin Liman İşletmesi Mülki İdare Amirliği görevine de devam etti. Özelleştirme sürecinde Mersin Limanı'ndaki sağlıklı işleyiş konusunda büyük fedakarlıkları oldu. Ben kendisini göstermiş olduğu başarılı çalışmalarından ötürü takdirle anıyorum" dedi.

Bir gün herkesin bu hayattan göçüp gideceğini kaydeden Aksoy, "Ancak büyüklerimizin de ifade ettiği gibi sıralı ölümler bazen sıra şaşırtabiliyor. Bu da insanı daha fazla üzüyor. İbrahim Şeker de bizim hiç beklemediğimiz bir anda kaybettiğimiz bir arkadaşımız. Rahatsızlığında biz onu tekrar sağlığına kavuşacağı ümidini taşıdık. Ancak bugün çok üzgünüz. Böyle bir meslektaşımızı bu yaşta kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Hepimizin başı sağolsun. Bu değerli meslektaşımızı daima anacağız ve unutmayacağız" diye konuştu.

Tören, Aksoy'un konuşmasının ardından İl Müftüsü Niyazi Ersoy'un yaptığı dua ile son bulurken, İbrahim Şeker'in cenazesi yarın toprağa verilmek üzere memleketi Konya'ya gönderildi. İbrahim Şeker, Konya'da Merkez Medaş Camii'ndeki cenaze töreninin ardından Yazar Mahalle Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2008 Cumartesi 19:09:59
Güncelleme :3 Temmuz 2008 Perşembe 13:34:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
isimsiz IP: 88.227.5.xxx Tarih : 6.04.2008 23:41:56

bizim otelde oglunun dügününü yapmıştı bende vali yardımcının masasına komilik yapıyordum çok iyi insandı kafamı okşadı nasılsın filan demişti çok üzüldüm allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun :(:(