4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Vali'den 'değişim' çağrısı

VALİ'DEN 'DEĞİŞİM' ÇAĞRISI

Mersin Valisi Hasan Güzeloğlu, değişime karşı direnmek yerine Türkiye'nin değişimi yönetmesi gerektiğini ifade ederek, bu noktada da Türkiye'nin bilgiyi kullanan ve tüketen değil, bilgiyi ihraç eden bir ülke konumuna ulaşması gerektiğini söyledi.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Mersin Şubesi tarafından Marti Otel'de düzenlenen toplantıya katılan Güzeloğlu, burada işadamlarıyla sohbet edip, onların sorun ve sıkıntılarını dinledi. MÜSİAD'ın, Türkiye'nin oldukça önemli kurumlarından biri olduğunu, sadece Türkiye'de değil aynı zamanda uluslararası düzeyde önemli başarılara imza attığını kaydeden Güzeloğlu, elde edilen başarının temelinde birlik ve beraberliğin, ortak hareket etmenin, bir bütün olabilmenin yattığını anlattı.

“BİLGİYİ DOĞRU KAYNAKTAN ALIP KULLANMAK MAHARETTİR”

Güzeloğlu; “Birlik dediğimiz; 'ben'in ve bireylerin yok olduğu bir kavram değildir. Bireylerin oluşturduğu ama bireylerden oluşan o birlikteliğin, benlik noktasında kaygı taşımadığı bir bütünlüktür. Bireysel girişimi, hürriyeti ve bireysel inisiyatifi şüphesiz çok önemsiyor, gerekli ve değerli buluyoruz. Ama 'ben' ile başlayan yanlış tutumları, birliğin içerisinde kabul etmek ve mazur görmek mümkün değil. Birlik, bir bütün olarak meseleye bakabilmek ve o zenginlikle yola devam etmek ve 'benim' diye başlayan cümlelerden, 'bizim' diye başlayan düşüncelere doğru yol almaktır. Bunu başarabilmek için sadece düşünmek ve istemek yetmez, meseleye gönül ve emek vermek gerekir” dedi.

Üretilen her şeyin, insana dayalı ve insanla ilişkili olduğunu gibi belirlenen hedefinse; insanı mutlu etmek ve huzurlu kılmak olduğunu anlatan Vali Güzeloğlu, mutluluk ve huzurunsa; henüz tanımlanmamış, ölçülmemiş değerler bütünü olarak öne çıktığını belirtti. Bilgisiz insanı; 'yakıtsız bir araba'ya benzeten Güzeloğlu, bilgiyi doğru kaynaktan alıp bunu kullanabilmenin ayrı bir maharet olduğunu, bu noktada da MÜSİAD'ın bilgiyi ve dünyada yaşanan gelişmeleri üyelerine taşıyarak aktardığını savundu.

“MERSİN BİRÇOK ALANDA ÖNCÜ VE ÖNDER BİR KENT KONUMUNDA”

Hasan Güzeloğlu, “Kendimize, kentimize ve ülkemize güveneceğiz ama bu güveni kazanmak içinde neye sahip olduğumuzu bileceğiz. Tam da bu noktada ilk iş olarak; 'Mersin olarak biz neye sahibiz?' sorusuna hep birlikte yanıt aramak durumundayız” diye konuştu. Mersin'in, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yıldönümüne denk gelen 2023 yılı için belirlenen hedefe ulaşılmasında önemli bir misyon üstleneceğini kaydeden Güzeloğlu, Türkiye'de yaşanan değişim hamlesine kentin önemli katkılar sunduğunu ve sunmaya da devam edeceğini dile getirdi. Güzeloğlu, Mersin'in 2011 yılında hayata geçirilmesi planlanan; 'Lojistik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin yanı sıra 'Tarım-Gıda Teknoparkı' ve tüm bunların yanında uygulamaya konulan yatırımlarla birlikte birçok alanda öncü ve önder bir kent olduğunun altını çizdi.

“TÜRKİYE, BİLGİYİ TÜKETEN DEĞİL İHRACAT EDEN ÜLKE OLMALI”

Ulaştırma Bakanlığı'nca Mersin'in Tarsus ilçesine bağlı Yenice beldesinde yapımı gündemde olan, uluslararası ölçekteki 'Çukurova Bölgesel Havaalanı'nın önemine dikkat çeken Güzeloğlu, Antalya-Mersin arasındaki 'Akdeniz Sahil Yolu Projesi'nin yanında Mersin ile Konya arasındaki 'İç Anadolu Akdeniz Karayolu Projesi'nin tamamlanmasıyla birlikte Mersin'in yıllık ortalama 3 milyon gecelik konaklama kapasitesine ulaşacağını öne sürdü. Güzeloğlu, “Önümüzdeki dönem, yükselen ve gelişen Türkiye'nin çağı olacak. Ancak bu bize sunulan bir armağan olmayacak Bizim çaba ve çalışmamızın yanında gayret ve heyecanımızla elde edeceğimiz bir kazanç olacak. Uluslararası alanda hiç kimsenin diğerine sunacağı armağan ve mükafat yok. Aksine hak edilmiş ve kazanılmış değerler ile başarılar var. Burada yapılması gereken; her birimizin yüreğini, emeğini ve gayretini olabilecek en üst noktada birleştirmektir. Değişen ve değişmesi kesin olan süreçte, değişime direnmektense değişimi yönetmek gerekiyor. Tıpkı bilgiyi üretenlerin bilgiyi tüketenlere egemen olması gibi; değişimi yönetenler, değişimin içindekiler her zaman egemendir. Artık Türkiye, bilgiyi kullanan ve tüketen değil, bilgiyi ihraç eden ülke olmalı” ifadesini kullandı.

MÜSİAD Mersin Şube Başkanı Servet Özkaya da, MÜSİAD'ın kurulduğu günden bugüne, Türkiye'nin sanayileşme ve gelişme yönündeki itici gücü olduğunu, çalışmalarına bütün insanlığa hizmet edecek şekilde devam ettiğini söyledi. Özkaya, 20 yıldan bu yana ortaya konulan çalışmalarla Anadolu'da girişimci ruhun dirilmesine yeniden vesile olduklarını, özelikle ülkenin değişik kritik dönemlerinde göstermiş olduğu kararlı duruşu, öngörüleri ve yaptığı değerlendirmeler ile bu kritik geçiş aşamasında Türkiye'nin en etkin faktörlerinden birisi olduğunu kaydetti.

VALİ'DEN 'DEĞİŞİM' ÇAĞRISI
İHA
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2010 Salı 16:29:00
Güncelleme :28 Aralık 2010 Salı 19:22:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?