5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Validen gazetecilere kutlama mesajı

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, bağımsız ve güçlü bir basının demokrasi için yaşamsal öneme sahip olduğunu ifade ederek, Türkiye'de bugün gelinen noktada gazetecilerin çalışma koşullarının düzeltilmesi gerektiğini bildirdi.

Vali Aksoy, '10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü' dolayısıyla yaptığı açıklamada, ülkemizde, 10 Ocak 1961 tarihinde yürürlüğe konulan 212 Sayılı yasanın, basın çalışanlarına, sınırlı ölçüde de olsa ekonomik ve sosyal haklar sağladığını söyledi.

Bu yasanın kabulünden sonra gazetecilerin, 10 Ocak'ı 'Çalışan Gazeteciler Günü' olarak kutladığını hatırlatan Aksoy, "Dünyanın en uzak köşesinde yaşanan olaylardan ve gelişmelerden bile anında haberdar olmamızı sağlayan gazetecilik, çağımızın en dinamik mesleklerinden biridir. Görevini sürdürürken meslek ilkeleri ve ahlakından ayrılmayan, ülkenin ve halkın çıkarlarını savunan, bağımsız ve güçlü basın, demokrasi için yaşamsal öneme sahiptir" dedi.

Görevlerini icra ederken, her türlü yıpranmaya maruz kalan, güçlükler ve sorunlar yaşayan gazetecilerin, yaşadıkları tüm olumsuz koşullara rağmen görevlerini büyük bir şevk ve içtenlikle yerine getirdiklerini vurgulayan Vali Aksoy, "Gazetecilerimizin çalışma koşullarının düzeltilmesi önem arz etmektedir. Yöremizde yaşanan her türlü gelişmelerden anında haberdar olmamızı sağlamak adına özveriyle çalışan yerel basınımıza, kentimizin, her açıdan gelişimini sağlamaya yönelik çalışmalarımızda da daima yanımızda olmasından dolayı içtenlikle teşekkür ederim. Bu vesile ile tüm basın çalışanlarının '10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyor, sağlıklı, başarılı ve mutlu bir yıl geçirmelerini diliyorum" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2009 Perşembe 23:55:47
Güncelleme :9 Ocak 2009 Cuma 00:02:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?