4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Validen kahvehane ziyareti

VALİDEN KAHVEHANE ZİYARETİ

Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi'nde (MTOSB) bir dizi incelemelerde bulunan Vali Hasan Güzeloğlu, merkez ilçe Akdeniz'e bağlı Bahçe Mahallesi'nde kahvehane ziyaretinde bulunarak, burada vatandaşlarla sohbet etti.

Bir dönem 'belde' statüsünde olmasına karşın, 'Belediyeler Yasası'nda yapılan son düzenlemelerin ardından Akdeniz'e bağlanarak, 'mahalle' statüsüne düşürülen Bahçe Mahallesi'nde de Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut ile MTOSB Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli ile birlikte çeşitli ziyaretlerde bulundu. Şevki Ural Meydanı'nda faaliyet gösteren Barış Çay Ocağı'nda vatandaşlarla bir araya gelip, sorun ve sıkıntıları da dinleyen Güzeloğlu, kendisine gösterilen ve yıllar önce çekildiği belirtilen siyah-beyaz bir fotoğraf karesine de bakarak, mahalle sakinlerinin yıllardır bir arada yaşadığını öğrenince şaşkınlığını gizleyemedi.

MTOSB'de gerçekleştirilen yatırım çalışmaları hakkında da bilgi veren Vali Güzeloğlu, özellikle ulusal ve uluslararası düzeyde kendi alanlarında sektörünün devleri arasında yer alan 3 büyük firma tarafından kente yapılacak yaklaşık 280 milyon dolarlık yatırımla ilgili bilgi verdi, ardından da ardı ardına hayata geçirilen yatırımlarla birlikte bölgede 5-6 bin kişilik bir istihdam alanı oluşacağı bilgisini verdi. Köylerin altyapı sorununun çözümüne yönelik olarak Köylere Hizmet Götürme Birliği'ne gerekli desteğin verildiğini anlatan Güzeloğlu, yaşanan sorunların aşılabilmesi için de gerekli özveriyi gösterdiklerini de sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Kasım 2010 Pazartesi 11:36:01
Güncelleme :15 Kasım 2010 Pazartesi 16:07:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?