5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Validen kitap okuma çağrısı!

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, toplumların bilgi çağını yakalayabilmesinin ilk adımının okumak olduğunu söyledi.

'Kütüphaneler Haftası' dolayısıyla açıklamalarda bulunan Vali Aksoy, toplumun bilgi birikiminin oluşturulmasında ve aydınlanmasında kütüphanelerin önemli bir misyon üstlendiğine dikkat çekti. Aksoy, bilgi kaynaklarına ulaşım noktasında bugün Mersin'de 28 il ve ilçe halk kütüphanesinin faaliyette olduğunu, 1 adet gezici kütüphanenin de hizmete sunulduğunu belirtti.

Halk kütüphanelerini kadın-erkek her yaştan, her seviyeden ve her meslekten okuyucunun çeşitli konulardaki düşünsel eserlerden ücretsiz ve özgürce yararlanmasını sağlayan, bölgenin kültürel ve sosyoekonomik kalkınmasına yardımcı olmak amacıyla örgütlenmiş kuruluşlar olarak nitelendiren Aksoy, "Kütüphaneler, toplumsal aydınlanmanın temeli olan düşünce özgürlüğünü ilk elden sağlayan bilgi merkezidir" dedi.

Vali Aksoy, kültürel ve ekonomik açıdan gelişmiş olan toplumların aynı zamanda bilgiyi en doğru şekilde kullanan toplumlar olduğunun altını çizerek, "Bilginin erişilebilir olması ve yaygınlaştırılması, üretilen bilgiden daha çok insanın yararlanmasının sağlanması halk kütüphanelerimizin görevleri arasındadır. Bu amaçla internet erişim merkezlerimiz kütüphane kullanıcılarımızın hizmetine sunulmuştur" diye konuştu.

Bilgi çağını yakalamanın ilk adımının okumak olduğunu belirten Vali Aksoy, söz konusu anlayıştan yola çıkılarak Türkiye genelinde olduğu gibi Mersin'de de okuma alışkanlığının oluşturulması ve okuyucuların bilgi kaynaklarına ulaşması için kolaylık sağlanması noktasında başlatılan çalışmaların sürdürüleceğini anlattı.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Mart 2009 Salı 14:09:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?