4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Validen polise takdirname

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, bomba yüklü bir otomobilin patlamasıyla yaralanan 2 Özel Harekat polisiyle bir hırsızlık olayına müdahale ettikleri sırada yaralanan 2 polis memurunu takdirnameyle ödüllendirdi.

Mersin Emniyet Müdürü Süleyman Ekizer ile birlikte ilk olarak Adana-Mersin otoyolu Gözne çıkışında, 19 Ağustos 2008 tarihinde meydana gelen bomba yüklü aracın patlatılması olayında yaralanan polis memurları Ferhan Tek ile Mehmet Bayhan'ı evlerinde ziyaret eden Vali Aksoy, geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Aksoy, kent merkezine yaklaşık 10 kilometre uzaklıkta meydana gelen olayda bomba yüklü aracın şehre girmeden durdurularak, çok daha büyük bir facianın önlenmesini sağlayan polis memurlarını takdirnameyle ödüllendirdi.

Vali Aksoy, olayda yaralanan polislerin, kahramanlık örneği sergileyerek, çok daha büyük bir faciaya yol açmadan olayı önlemelerinin takdire değer bir davranış olduğunu söyledi. Aksoy, "Örnek davranışınız ve cesaretinizden dolayı sizleri bir kez daha kutluyor ve teşekkür ediyorum" dedi.

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, daha sonra 24 Aralık 2008 tarihinde, bir iş yerine hırsızlık amacıyla giren şahısları etkisiz hale getirmek isterken, hırsızlar tarafından döner bıçağıyla saldırıya uğrayan polis memurları Bülent Anık ile Atilla Özmen'i evlerinde ziyaret etti.

Polis memurlarına geçmiş olsun dileklerinde bulunan Aksoy, çok büyük bir saldırıya uğramalarına rağmen, şahısları silah kullanmadan etkisiz hale getirerek adalete teslim eden polis memurlarını takdirnameyle ödüllendirdi.

Saldırı sonucu yaralanan Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Bürosu'nda görevli polis memuru Bülent Anık'ın başında 27 dikiş, Atilla Özmen'in ise koltuk altında 16 dikiş bulunduğunu hatırlatan Aksoy, "Polis memurlarımızın, hırsızlık olayına müdahale ederken uğradıkları saldırıya ve hayati tehlikeye rağmen sağduyulu davranarak silahlarını kullanmamaları örnek bir davranıştır" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2009 Pazartesi 12:55:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?