5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Vali'den rahatlatan açıklama

Domuz gribi nedeniyle 2 kişinin hayatını kaybettiği ve eğitim kurumlarının zorunlu olarak 2 gün tatil edildiği Mersin'de Vali Hüseyin Aksoy, ortada panik yapılacak ve korkulacak bir durum olmadığını, gereken tedbirlerinse alındığını açıkladı.

Hüseyin Aksoy, 'Kurban Bayramı' kutlamaları kapsamında Mersin Çocuk Yuvası'na gerçekleştirmiş olduğu ziyaret sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Aksoy, domuz gribi nedeniyle kentte yaşanan gelişmelerin kendisine hatırlatılması üzerine; bugün gelinen noktada ortada korkulacak bir şey olmadığını ve domuz gribindeki vaka sayısının artacağı yönünde de bir durumun söz konusu olmadığının altını çizdi. Başta sağlık kuruluşları olmak üzere ilgili tüm kurum ve kuruluşların süreci yakından takip ederek, gereken tedbirleri de aldığını kaydeden Aksoy, "Mersin için endişelenecek bir durum yok. Bu nedenle de panik yapılması da doğru değil" dedi.

Domuz gribine yönelik aşılama çalışmalarının da devam ettiğini anlatan Vali Aksoy, öncelikli olarak sağlık personelinin aşılandığını hatırlatarak, sonraki aşamadaysa 6 ay ve 5 yaş grubundaki çocuklarla birlikte kronik hastalığı olanların aşılanmasına yönelik çalışmaların da sürdürüldüğünü anlattı.

Aşılamaların risk gruplarına göre yapıldığının altını çizen Aksoy, şu ana kadar olumsuz bir durumla karşılaşılmadığını ve bunun yanında da durumu ciddiyetini koruyan bir vakanın da olmadığını söyledi. Gelişmeleri yakından takip ettiğini ve her gün kendisine rapor verildiğine dikkat çeken Aksoy, bir gazetecinin; "Peki siz aşı oldunuz mu?" şeklindeki sorusuna da; "Hayır" yanıtını vererek, önümüzdeki günlerde de bir durum değerlendirmesi yapıp, aşı olup olmayacağına yönelik karar vereceğini belirtti.
 

İHA
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2009 Cuma 16:59:49
Güncelleme :27 Kasım 2009 Cuma 17:09:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?