4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Vali'den Ticaret Borsası'na ziyaret

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, Mersin'in mutlaka bir turizm merkezi olacağını belirterek, "Bize düşen görev, Mersin'i o günlere hazırlamaktır" dedi. 

Mersin Ticaret Borsası (MTB) Meclisi'ni ziyaret eden Vali Aksoy, çalışmalarla ilgili bilgi aldı. MTB'nin çalışmalarının memnuniyet verici olduğunu ifade eden Aksoy, yapımı devam eden Bakliyat Merkezi'nin hizmete girmesinin Mersin ekonomisi için bir kazanç olacağı gibi, en önemli sorunlardan biri olan kayıt dışı ekonominin azaltılmasına da katkı sağlayacağını söyledi. Vilayet öncülüğünde başlatılan sosyal içerikli projeler hakkında bilgi veren Vali Aksoy, bu çalışmalara tüm Mersinliler'in sahip çıkması gerektiğini belirtti. 

Aksoy, Mersin'de önemli oranda işsizlik sorunu yaşandığına dikkat çekerek, turizm sektörünün bu sorunun çözümünde ciddi bir rol oynayabileceğini kaydetti. Mersin'in turizm açısından çok önemli bir potansiyele sahip olduğunu ifade eden Aksoy, "Mersin mutlaka bir turizm merkezi olacaktır. Burada bize düşen görev, Mersin'i o günlere hazırlamaktır. Bu bağlamda arıtma sorununu çözmemiz, vatandaşlarımızı turizm konusunda bilgilendirmemiz ve turizme yönelik hizmetlerin standartlarını yükseltmemiz gerekiyor. Ayrıca alt yapı eksikliklerinin süratle giderilmesi bu konuda çok büyük önem arz etmektedir" diye konuştu. 

Bir şehrin gelişmesinin, o şehirde asayişin sağlanması ile yakından ilişkili olduğunu ifade eden Aksoy, "Mersin'de asayiş hizmetlerinin en iyi biçimde verilmesi için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Bu konuda teknolojinin bize sunduğu imkanları sonuna kadar kullanmaya kararlıyız" şeklinde konuştu. 

MTB Başkanı Abdullah Özdemir ise, Mersin'in sosyo-ekonomik göstergelerinin bu büyüklükteki bir şehre yakışmadığını her platformda dile getirdiklerini belirterek, Vali Hüseyin Aksoy'un girişimleriyle bu sorunların çözümü yolunda önemli adımlar atıldığını görmekten büyük mutluluk duyduklarını ifade etti. 

Son 7 ayda, Valilik öncülüğünde başlatılan eğitime destek, ilköğretim okullarındaki sağlık taramaları, özürlü sayısının tespiti çalışmaları ve sokak çocuklarına yönelik projeler ile intihar olaylarının azaltılması çalışmalarını Mersin'in sosyo-ekonomik gelişmişliğine katkıda bulunacak çalışmalar olarak gördüklerini belirten Özdemir, KÖYDES Projesi kapsamında Valilik tarafından yapılan çalışmaların, Mersin kırsalındaki hayat şartlarının düzelmesine katkı sağlayacağına inandıklarını kaydetti. 

Özdemir, Valilik'in inisiyatif alarak başlattığı Narenciye Tanıtım Grubu'nun narenciye üreticilerine yön gösterme konusunda da önemli bir rol oynayabileceğini söyledi.
İHA
Yayın Tarihi : 11 Eylül 2006 Pazartesi 18:38:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?