8
Mayıs
2024
Çarşamba
MERSİN

Valilik, DTP mitingine izin vermedi

MERSİN Valiliği, DTP tarafından 16 Aralık'ta yapılmak istenen ‘Savaşa Karşı Barış’ mitingine izin vermedi. DTP İl Başkanı Selami Turhan ise yasağa rağmen mitingi düzenleyeceklerini açıkladı.

DTP'nin öncülüğünde ve Sosyalist Demokrasi Partisi (SDP) ile Emek Partisi'nin (EMEP) de desteğiyle Metropol Miting Alanı'nda yapılmak istenen mitinge Mersin Valiliği'nce Toplantı ve Yürüyüş Kanunu'nun 17'nci maddesine göre izin verilmediği açıklandı.

DTP İl Başkanı Selami Turhan, ‘savaşa, sömürüye, anti demokratik yönetim anlayışlarına ve sınır ötesi operasyonlara hayır demek için’ mitingin mutlaka gerçekleştirilmiş olması gerektiğini iddia ederek, Mersin Valililiği'nin kamuoyunun beklentilerini görmemezlikten gelme yaklaşımı olduğunu iddia etti. Turhan, “Yasaklama kararını kabul etmediğimizi belirtirken gerekli yasal girişimleri sonuna kadar devam ettireceğiz” dedi. Turhan, yasaklanan Metropol Miting Alanı yerine Yenipazar Mahallesi'ndeki DTP'nin Akdeniz Belde teşkilatı önünde DTP'li milletvekilleriyle birlikte buluşma gerçekleştireceklerini söyledi.

17'NCİ MADDE

Bölge valisi, vali veya kaymakam; milli güvenlik, kamu düzeni, suç işlenmesinin önlenmesi, genel sağlığın ve genel ahlakın veya başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması amacıyla belirli bir toplantıyı bir ayı aşmamak üzere erteleyebilir veya suç işleneceğine dair açık ve yakın tehlike mevcut olması halinde yasaklayabilir.

DHA
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2007 Cuma 15:52:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?