5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Valilikten mahkumlara bilgisayar jesti

Mersin E Tipi Kapalı Cezaevi'ndeki tutuklu ve hükümlülere bilgisayar kullanma alışkanlığı kazandırılması amacıyla Mersin Valiliği tarafından cezaevi bünyesinde; 'Bilgisayar Odası' oluşturuldu.

Mersin Valiliği bünyesinde faaliyet gösteren Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın katkılarıyla hazırlanan odanın açılışıysa Vali Hüseyin Aksoy ve Mersin Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Şerif Eren'in de katıldığı törenle gerçekleştirildi. Çeşitli nedenlerde cezaevinde tutuklu ve hükümlü olan insanların, burada rehabilite edilerek yeniden topluma kazandırılması konusunu önemsediklerini söyledi. Aksoy, hayata geçirilen eğitim çalışmalarının aynı zamanda da tutuklu ve hükümlüler açısından önemli bir destek olacağını savunarak, bilgisayar okur-yazarlığı kurslarının önümüzdeki süreçte de sürdürüleceğini belirtti.

'Bilgisayar Odası'nın oluşturulmasında Mersin Valiliği'nin büyük desteğini gördüklerini dile getiren Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Şerif Eren de, söz konusu odanın 15 adet bilgisayarla cezaevindeki tutuklu ve hükümlülerin kullanımına sunulduğu bilgisini verdi. Mehmet Şerif Eren, bilgisayar okur-yazarlığının yanı sıra elektrik, kalorifer ve doğalgaz tesisatçılığı, berberlik-kuaförlük kurslarının yanı sıra sportif etkinlikler de düzenlediklerini anlattı.

Eren, "Buradaki insanların, ceza sürelerini tamamlayıp toplumsal hayata yeniden adapte olabilmeleri için bu tür etkinlikler çok önemli. Bu nedenle burası açık cezaevi olmamasına rağmen, başta cezaevi müdürlüğü olmak üzere cezaevi öğretmenleri büyük çaba sarf ediyor. Hepsine teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından 'Bilgisayar Odası'nın açılışı Vali Hüseyin Aksoy ve Başsavcı Mehmet Şerif Eren tarafından gerçekleştirildi. Aksoy, yine cezaevindeki tutuklu ve hükümlülere yönelik olarak düzenlenen; 'Doğalgaz Tesisatçılığı Kursu'nu başarıyla tamamlayan toplam 20 kursiyere sertifikalarını takdim etti. Hüseyin Aksoy'a mahkumlar tarafından da bir kilim hediye edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Mart 2009 Cumartesi 18:28:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?