4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

'Varlık Barışı' uygulaması tanıtıldı

Anamur Ticaret ve Sanayi Odası (ANTSO) ile Anamur Vergi Dairesi Müdürlüğü işbirliğinde, oda üyeleri, mali müşavir ve muhasebeciler ile esnaf odaları üyeleri ve işadamlarına yönelik 'Varlık Barışı' konulu bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Kamuoyunda 'Varlık Barışı Yasası' olarak bilinen '5811 Sayılı Bazı Varlıkların Milli Ekonomiye Kazandırılması Hakkında Kanun', ANTSO Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıyla tanıtıldı. Toplantıya, ANTSO Yönetim Kurulu Başkanı Kerim Çilingir, Anamur Vergi Dairesi Müdürü Nakip Karakuş ve Anamur Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Aydın Çelik ile iş çevreleri ve oda üyeleri katıldı.

Toplantıda konuşan Anamur Vergi Dairesi Başkanlığı'ndan Gelir Uzmanı Orhan Toprak, uygulamanın, 1 Haziran 2009 tarihinden önce edinilmiş malları ilgilendirdiğini belirterek, "Bu yasa, yurt dışında bulunan para, döviz, altın, menkul kıymet ve diğer sermaye piyasası araçlarının ekonomiye kazandırılması ve taşınmazların kayda alınması ile yurt içinde bulunan ancak işletmelerin öz kaynakları içinde yer almayan bu türden varlıkların sermaye olarak konulmak suretiyle, işletmelerin sermaye yapılarının güçlendirilmesini sağlamak için çıkarıldı. Bu kanundan faydalanmak isteyenler, 30 Eylül 2009 tarihine kadar başvurmalıdır" dedi.

Ekonominin en büyük sorununun kayıt dışılık olduğunu söyleyen Toprak, sistemin tüm aktörleriyle kayıt altına alınmasını ve adaletli bir vergi sistemi oluşturulması gerektiğini ifade ederek, "Bu yasa belki sokaktaki vatandaşımızı ilgilendirmiyor ama faydalanma imkanı olan gerçek ve tüzel kişilerin bu yasadan mutlaka 30 Eylül'e kadar yararlanmasını istiyoruz" diye konuştu.

Anamur Vergi Dairesi Müdürü Nakip Karakuş da, mevcut mükelleflere ve potansiyel mükelleflere yasadan yararlanma çağrısı yaptı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2009 Cuma 13:34:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?