30
Nisan
2024
Salı
MERSİN

Varoşlarda 'çocuk' olmak

VAROŞLARDA 'ÇOCUK' OLMAK

Mersin'de Doğu ve Güneydoğu Anadolu'dan göç eden ailelerin yaşadığı ve terör olaylarının yoğunluk kazandığı mahallelerde tam bir dram yaşanıyor.

Merkez ilçe Akdeniz'e bağlı Şevket Sümer Mahallesi, bölücü terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan'ın, Kenya'da yakalanıp Türkiye'ye getirilmesinin yıldönümünü bahane eden örgüt yandaşlarının dün düzenlemiş olduğu korsan gösterilere ev sahipliği yaptı. Polisin organize olmalarına izin vermediği gruplar, sokak aralarında çöp konteynerleri ve kullanılmış araç lastiklerini ateşe verip yola barikatlar kurarken, polise de taş, havai fişek ve molotof kokteylleriyle saldırıda bulundu. Polis, göstericileri

dağıtmak için göz yaşatıcı ve gaz bombaları kullandı. Gün boyu devam eden bu tablonun öteki yüzündeyse İHA objektiflerine tam bir dram yansıdı.

Mahallede yaşayan çocukların bir bölümü polise taş atıp, korsan gösterilere katılırken, bir diğer bölümüyse tüm bu yaşananları terör örgütü mensuplarının duvarına örgüt lehine yazılama yaptığı evlerinin penceresinden seyretti. Kimi çocuklarsa tam bir insanlık dramını objektiflere yansıttı. Bölge alınan güvenlik önlemleri kapsamında; Şevket Sümer Sağlık Ocağı bahçesinde konuşlanan, İl Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde görevli polisler için hazırlanan mataralardan arta kalanlar, yaşları 8

ile 10 arasında değişen çocukların karnını doyurabilmesi için fırsat oldu. Buradaki boş mataraları tek tek kontrol eden çocuklar, buldukları ekmek ve polislerden arda kalan dürümleri yiyerek, karınlarını doyurmaya çalıştı.

VAROŞLARDA 'ÇOCUK' OLMAK
VAROŞLARDA 'ÇOCUK' OLMAK
VAROŞLARDA 'ÇOCUK' OLMAK
İHA
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2011 Çarşamba 15:54:02
Güncelleme :16 Şubat 2011 Çarşamba 17:22:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?