8
Mayıs
2024
Çarşamba
MERSİN

Vatandaşlar sokağa döküldü

Mersin'de, 10 katlı bir binanın zemin katında gece çıkan yangın korkulu anlar yaşattı. Yangında binanın ilk 2 katı büyük hasar görürken, bina önünde park halinde bulunan 2 araç da yandı.


Edinilen bilgiye göre yangın, saat 02.30 sıralarında, merkeze bağlı Mezitli beldesi Gazi Mustafa Kemal Bulvarı üzerindeki İmren Apartmanı'nın zemin katında faaliyet gösteren mobilya mağazasında çıktı. Henüz bilinmeyen bir sebeple mobilya mağazasında başlayan yangın, bölgenin kent merkezine uzaklığından dolayı itfaiyenin de gecikmesi nedeniyle kısa sürede büyüdü.

Binanın üst katlarına da sıçrayan yangında, apartman önünde park halinde bulunan 2 araç yanarak büyük hasar gördü. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yanan araçlar söndürülürken, kısa süre sonra binadaki yangın da kontrol altına alınarak söndürüldü.


Yangın sırasında mobilya mağazasında bulunan işyeri sahibinin ağabeyi Salih Özen ile 3 çalışanı, kendilerini dışarıya atarak kurtulurken, çevre binalardaki vatandaşlar da panik içinde sokağa döküldü.

 

Yangının çıktığı mobilya mağazasının taşınma hazırlığı yaptığı, bir gün sonra işyerinin taşınacağı, bu yüzden mağazadaki bazı eşyaların dışarıda olduğu öğrenilirken, yangının çıkış nedeniyle ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü bildirildi.

 

iha
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2007 Çarşamba 10:52:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?