9
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Vatandaşlıktan çıkmak istiyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'ananı da al git”'dediği ve ardından Başbakan’a hakaret suçlamasından dolayı aldığı para cezasını ödemediği için tutuklanan çiftçi Kemal Öncel, vatandaşlıktan azledilmek istediğini söyledi.


Türkiye Komünist Partisi Partisi Genel Başkanı ve Mersin Milletvekili adayı Aydemir Güler, TKP Adana Milletvekili adayı Kaya Güvenç ve TKP Gaziantep Milletvekili adayı Levent İncerede, çiftçi Öncel’i ziyaret ettiler.

Ziyaret sırasında başından geçenleri anlatan Öncel, Mersin'in Kuyuluk beldesindeki arazisinin bir kısmına belediye tarafından el konulduğunu, ve tehditlerle, tutuklamalarla, saldırılarla, hakaretlerle karşı karşıya kaldığını söyledi.

Öncel, geçimini çiftçilikle sağladığını belirterek, bahçesinin istimlak edilmesinden ve ülkede tarım politikalarının yanlışlığından dolayı zor günler yaşadığını, ayrıca hükümetin kendisini hedef haline getirmesi nedeniyle tüccarların malını almadığını ve ailesinin tehdit edildiğini öne sürdü.

Daha önce de Tarım Bakanı Mehdi Eker’i protesto ettiği için basında “profesyonel eylemci” olarak yansıtılan Öncel, şovmen olmadığını, tek yaptığının hak arama mücadelesi olduğunu söyledi. Artık Türk vatandaşı olmak istemediğini, vatandaşlıktan azlini istediğini söyleyen Öncel, bunca tehdide, rağmen mücadelesinden vazgeçmeyeceğini de belirtti.

ajanslar
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2007 Perşembe 16:01:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?