8
Mayıs
2024
Çarşamba
MERSİN

Vekil Çelik seraları gezdi

MHP Mersin Milletvekili Behiç Çelik, bu yıl çiftçiler tarafından yetiştirilen ürünlerin rekolte düşüklüğünden dolayı para ettiğini söyledi.

Erdemli'ye bağlı Kocahasanlı beldesinde limon bahçelerini ve domates seralarını gezen Çelik, "Mut'un zeytini, Erdemli'nin limonu bu yıl para etti diyorlar. Mersin, biliyorsunuz Türkiye'nin narenciye deposu. Ülkemizin narenciye ihtiyacının yüzde 60'ı buradan karşılanıyor. Ürün para etti, bunun sebebi başarılı ekonomik çalışmalar değildir. Ürünlerin iyi para etmesi kuraklığa bağlı rekolte düşüklüğüdür" dedi.

Ürünlerin fiyatlarındaki yüksekliğin suni olduğunu savunan Çelik, "Ürün az olduğu için fiyatlar pahalı. Geçen yılki ürün olsa vatandaşın limonu yine 20 YKr'yi geçmezdi. Vatandaşımız bu yıl da mağdur olacaktı. Geçen yaz yaşanan kuraklığın neticesi olan bu fiyatlara aldanmamak gerekiyor. Bugün limon 1 YTL ise sebebi rekolte düşüklüğünden başka birşey değildir. Üreticinin hiçbir zaman mağdur olmaması için MHP olarak bunlara çözüm bulmamız gerekiyor" diye konuştu.

Devletin üreticileri sürekli olarak desteklemesi gerektiğini ifade eden Çelik, "Bir memlekette tohumculuk kanunu çıkararak insanımızı altından daha değerli olan tohuma mahkum eden bir sistemi istemiyoruz. Bozyazı ilçemizde biliyorsunuz büyük bir dolu afeti oldu. Orada seraların yüzde 80'i tamamen üretim yapılamaz hale gelmiş durumda. Halk perişan oldu. O insanlar aza kanaat ederek geçimini sağlayan insanlar. Bu insanlara yardım eli biraz daha fazla uzatılmalıdır. Devletimiz üreticisinin daima yanında olmalıdır" dedi.

Limon bahçeleri ve domates seralarını gezen Çelik, daha sonra yaş meyve ve sebze komisyoncularını ziyaret etti.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2007 Cumartesi 18:23:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?