4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Vekil öğretmene şiddet şikayeti

Mersin'in Erdemli ilçesinde bir aile, ilköğretim okulu 4. sınıf öğrencisine şiddet uyguladığı iddiasıyla vekil öğretmenden şikayetçi oldu.

Alınan bilgiye göre, veli Şuayip K, çocuğu H.K'yi (10) dövdüğü iddiasıyla vekil öğretmen Abdulkadir G. hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Öğretmenin dövmesi sonucu kızının gözünün çevresinde morluklar meydana geldiğini ifade eden Şuayip K, “Biz çocuğumuzu okula öğretmen dövsün diye değil, bilgili-kültürlü yetişsinler diye gönderiyoruz” dedi.

Matematik dersinde meydana gelen olayda, öğretmenin, yanlış yaptıkları için önce kızını dövdüğünü ve ardından da diğer öğrencileri de tokatladığını iddia eden Şuayip K, şöyle devam etti:

“Çocuğumun psikolojisi bozuldu. Mutlaka diğerleri de etkilenmiştir. Şimdi, öğretmen yeniden döver endişesiyle okula gitmek istemiyor. Bir öğretmen, elbet suçu olduğunda gerekeni yapar, ancak böyle dövülmez.”

Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Doğru da iddiayı araştırdıklarını, öğretmen kadrolu olmadığı için disiplin kurulu işlemi yapamadıklarını, ancak görevden alındığını kaydetti.

Hiç kimsenin öğrenciyi dövmeye hakkının olmadığını belirten Doğru, tüm öğretmenlerle toplantı yaparak şiddet ve böyle bir durumla karşılaşıldığında yasal işlemlerin yapılacağı konusunda dikkatlerinin çekileceğini kaydetti.


a.a
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2006 Cuma 15:25:25
Güncelleme :20 Ekim 2006 Cuma 15:52:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?