4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Velilere 'çocuk eğitimi' konferansı

Kişisel Gelişim Uzmanı Ahmet Kara, çocuğunun başarısını görmek isteyen ailelerin, çocuğuna mutlaka zaman ayırması gerektiğini söyledi.
 
Mersin'in Erdemli İlçesi'ne bağlı Kargıpınarı Belde Belediyesi ile Kargıpınarı Lisesi Müdürlüğü'nün birlikte düzenlediği "Aileler Çocuklarınız İçin Lütfen Canınızı Vermeyiniz, Onlara Değer Veriniz Yeter" konulu konferansta konuşan Kara, çocuğunun başarısını görmek isteyen ailelerin, çocuğuna mutlaka zaman ayırması gerektiğini vurguladı.

Özellikle ergenlik çağındaki çocukların yanlışa ve özentiye meyilli olduğuna işaret eden Kara, bunu ortadan kaldırıp çocukla anne babadan öte bir arkadaş gibi konuşmak için mutlaka ailelerin haftada en az bir gün toplanıp aile meclisini kurması gerektiğini belirtti. 

Aile meclislerinde sorunların çözülebileceğini ifade eden Kara, "Aile meclisini toplayarak hem çocuğun sorunu varsa o çözülür hem de çocuğun demokratik ortamda tartışma zeminini sindirerek yetişmesi sağlanmış olur. Böylece hem çocuk kendine öz güvenini sağlar hem de anne babaya bir türlü açamadığı konularını bu yolla açar ve içe kapanıklıktan kendini kurtarmış olur" dedi. 

Bir çocukta dış başarıyla birlikte iç başarıyı da sorgulamak gerektiğine dikkat çeken Kara, bunun da güven, sevgi, sadakat, hoşgörü gibi konularla yapılabileceğini dile getirdi. Çocuklara "Seni seviyorum" demekten öte ona zaman ayırmanın daha önemli olduğunu kaydeden Kara, "Kitap okumadan, eğitimcilerle görüşmeden, sorunları paylaşmadan ve de zamanı iyi kullanmadan çocuk yetiştiremeyiz. Ailelere tavsiyem çocuklarına bıkkınlık getirmeden bol kitap okumalarını ve kitabı sevmelerini sağlamak olacaktır. Okumayan çocuk tembel olur ve dersle alakasını keser, bu da başarılı olmayı engeller" diye konuştu. 

Kişisel Gelişim Uzmanı Ahmet Kara, kendisini dinlemeye gelen veliler adına bir anneye çiçek vererek, çocuğunun sorunlarına yardımcı olacak konuşmaları dinlediği için teşekkür etti.
iha
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2006 Çarşamba 10:54:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?