3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Verdi'nin unutulmaz eseri sahnede!

Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), umutsuz bir aşk hikayesini sahneye taşıyacak.

Alexandre Dumas'ın romanından sahneye uyarlanan, G. Verdi'nin unutulmaz eseri 'La Travaita' adlı operası, MDOB tarafından yeniden sahnelenerek izleyicisiyle buluşacak. Eserle birlikte tüberküloza yakalanan genç bir kadının dramatik yaşam öyküsünü aşk ekseninde izleyicisine aktarılacak.

26 Kasım Çarşamba günü Mersin Kültür Merkezi'nde sahnelenecek olan eserin dekorlarını Bünyamin Bozkuş hazırlarken, kostüm tasarımını ise Çimen Somuncuoğlu'nun üstlendiğini bildirildi. Eserin koreografı Berna Turhan İleri, koro şefliğini ise Alexei Vinogradski yapacağı açıklandı.

MDOB Orkestrası'nın eşliğinde sahnelenecek olan eserde; Violetta'da Bengi İspir Özdülger, Alfredo'da Bülent Bezdüz, Germont'da Andrei Yevtushenko, Flora'da Zeynep Tatlıpınar Kağnıcı, Annina'da Ayşe Pınar Balay, Baron'da Özkan ÇAvdaroğlu, Marqui'de Orhan Yıldız, Doktor'da Mehmet Yılmaz, Giuseppe'de Okan Fidan ve Haberci'de Ufuk Kasar rol alacak.

Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan MDOB Müdürü ve Sanat Yönetmeni Selman Ada, 'La Traviata'nın opera tarihinin en önemli ve en popüler eserlerinden biri olduğunu söyledi. Selman Ada, "Alexandre Dumas'ın romanından uyarlanan operanın ana karakteri; romanda ve oyunda Madam Marguerite Gautier olarak geçen hayat kadını; gerçekte 1840'ların Paris'inde güzelliği, cazibesi, soylu görünüşü ve davranışları ile büyük sükse yapmış, Maria Duplessis olarak bilinen ve tüberküloza tutularak 1847 Şubat'ında henüz 23 yaşındayken ölen genç bir kadındır. Operada ise ismi Violetta'dır. Hikayede Violetta'nın hastalığı paralelinde seyreden büyük bir aşk ve sonucundaki trajedi anlatılmaktadır. G. Verdi, hikayeyi okur okumaz bestelemeye karar vermiş, lirik dramları arasına bir yenisini katarak büyük bir başarı elde etmiştir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2008 Pazartesi 22:05:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?