2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Vergi borçlularına önemli uyarı!

Mersin Vergi Dairesi Başkanı Serdar Aksoy, vergi borçlarının ödenmesine yönelik yapılan düzenlemelerle birlikte toplam borcun 18 ay süreyle yıllık yüzde 3 tecil faizi uygulanarak ödenmesine imkan sağlanacağını bildirdi.

Aksoy, yaptığı açıklamada, vergi borçlarını süresinde ödeyemeyen mükelleflere ödemede kolaylık sağlanması ve kamu alacaklarının bir an önce Hazine’ye intikal ettirilmesi amacıyla; vergi mevzuatında yer alan tecil ve taksitlendirme müessesesinden zor durumda olan tüm mükelleflerin yararlanmasını sağlayacak yeni bir düzenleme yapıldığını vurguladı.

Söz konusu düzenlemeyle birlikte tecil ve taksitlendirilen borca uygulanacak faiz oranında önemli bir azaltma yapılarak, faiz oranın yüzde 3 olarak belirlendiğine dikkat çeken Aksoy, “Bu uygulamadan da, vade tarihi 1 Eylül 2008 tarihinden önce olan, vergi dairelerine ödenmesi gereken her türlü vergi, resim, harç, fon, paylar, vergi cezası, para cezası, gecikme faizi, gecikme zammı gibi tüm amme alacaklarından borçlu olan mükellefler yararlanacak” dedi.

Uygulamanın 2008 yılı gelir ve kazançları için tahakkuk eden geçici vergi ve bu vergilerle birlikte ödenmesi gereken Damga Vergisi’nin alınmadığını kaydeden Aksoy, mükelleflerin 28 Kasım 2008 tarihine kadar bağlı bulundukları vergi dairelerine başvuruda bulunmaları halinde ilk taksit; Aralık-2008 ayından başlamak üzere 18 ay süreyle yıllık yüzde 3 tecil faizi uygulanarak taksitlendirileceğini söyledi.

Aksoy, “Başvurular posta yoluyla da yapılabilecek. Bu tür durumlarda da başvuru dilekçelerinin taahhütlü posta veya APS ile gönderilmesi halinde; postaya verildiği tarih, adi posta ile gönderilmesi halindeyse vergi dairesi kayıtlarına intikal ettiği tarih, başvuru tarihi olarak dikkate alınacak” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2008 Cuma 13:16:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?